INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Drveni elementi za kreiranje prilagodljivog nameštaja

09.06.2016. | Scott Collie | Gizmag

Kada se pomisli na nameštaj koji je potrebno montirati, najčešće se pomisli na Ikeu. Ali komadi ovog švedskog giganta zahtevaju strogo pridržavanje uputstava da bi se postigao željeni rezultat. Međutim, litvanski tim je pristupio više slobodnijoj formi sa „Spyndi“, koji se sastoji od pojedinačnih štapića koji zajedno sakupjeni formiraju različite oblike.

Ako ste jedan od onih klinaca koji su mrzeli „Lego“ kocke i nikada niste imali ukus za „Meccano“, verovatno vam se neće dopasti „Spyndi“. Inspirisan ljudskom kičmom, dolazi u 60 ručno izrađenih drvenih komada, koji kada se slože zajedno čine jednu celinu.

Prema timu koji stoji iza „Spyndi“, svaki pojedinačni element se sastoji od brezine šperploče, koja je zaštićena vodootpornim premazom kako bi materijal mogao da se koristi i za spoljašnju namenu. Svaki element (blok) je blago zakrivljen, ali se od njega može formirati prava linija alternativno prema unutra i prema spolja u zavisnosti od zakrivljenosti komada.

Kada se jednom spoje zakrivljeni elementi zajedno, „Spyndi“ se može koristiti da pruži dodatnu potporu za donji deo leđa ili da se prilagodi oblik i od njega napravi ležaljka za sunčanje, fotelja ili skulptura za pohvalu.

Projekat je trenutno na Kickstarteru, gde je pnešto manje od polovine svojih 35.000 € cilja od još 27 preostalih dana. Da biste se ranije dogovorili o aktuelnoj stolici moraćete da izdvojite 750 €, dok je 1.850 € pretprodajna cena za onu sa elementima bakra „Spyndi Royal“. Ukoliko kampanja ostvari svoj cilj, litvanski tim koji stoji iza projekta kaže da bi se stolica prodavala po regularnoj ceni od 1.650 €  dok bi „Royal“ koštala 2.550 €.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;