INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Modularni nameštaj u kutiji koji se rasklapa tako da čini čitav jedan prostrani stan

13.07.2015. | Inhabitat

Život u kutiji obično ima negativnu konotaciju, ali to može biti veoma prijatno iskustvo ukoliko je ta kutija „Room“ (soba), arhitektonskog biroa ODA Architects. Ovaj modularni sistem nameštaja pokazuje da život u malom ne mora biti skučen i da ne mora da znači definitivno odustajanje od luksuza.

Soba je prilagodljivo rešenje koje ima namenu da bude ugrađeno u postojeći prostor kako bi se definisale tri ključne životne oblasti i povećala funkcionalnost. Bilo bi posebno korisno u studio apartmanima, pošto moduli mogu poslužiti i kao pregrade.

Svaki od elemenata se može pomerati unaokolo po potrebi i u različitim scenarijima radi stvaranja više privatnosti ili omogućavanje više prostora za socijalne interakcije.

Postoje tri elementa u Sobi: Kapsula, koja sadrži krevet; medijska stanica, koja smešta TV i može se koristiti za pregrađivanje Kapsule radi dobijanja više privatnosti; i Satelit, koji se sastoji od stola i elementa za skladištenje.

Iako su ovde prikazane verzije od drveta u beloj i crnoj boji i plavo i žutoj boji, biro ODA kaže da svaki modul može da se prilagodi ukusu stanara. Veličine komponenta takođe mogu biti podešavane po potrebi.

Uz sve ove funkcionalnosti, možete pomisliti da će Soba koštati „Boga oca“, ali biro ODA kaže da je modularna jedinica napravljen tako da bude pristupačna korišćenjem jednostavnih materijala i građevinskih metoda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;