INFONET-468X60-BANNER

Plutajući paviljoni od bambusa u Kini

02.07.2015. | Arch Daily

Arhitektonski biro DNA je nedavno predstavio klaster paviljona od bambusa koji izgledaju kao plutajuće selo u gradu Songjang u Kini.

Strukture sa otvorenim planom su izgrađene za samo osam nedelja korišćenjem bambusa lokalnog porekla koji je pokriven sa kosim krovovima. Celokupna konfiguracija zgrada odražava geometriju planinskih venaca u daljini uz uklapanje u okolne čajne poljane.

Arhitekte iz biroa DNA su želeli da stvore nove prostore koji će poštovati kulturni, istorijski i ekološki kontekst tog područja. Strukture se nalaze u živopisnom pejzažu u okrugu Songjang, sa selima starim po nekoliko vekova i prelepim čajnim poljanama koje su turistička atrakcija već godinama. Paviljoni imaju za cilj da funkcionišu kao višenamenski prostori i planirano je da imaju različite funkcije.

Krov i zidni sistemi su napravljeni od bambusa lokalnog porekla sa prečnicima od 100 do 120 milimetara. Trouglasti konstruktivni sistem, takođe napravljen od bambusa, nosi kose krovove, uspostavljajući veliku povišenu platformu bez stubova koja može biti proširena i međusobno povezana.

Četiri kosa krovna panela se zajedno spajaju kako bi formirali svetlarnik, unoseći dodatnu prirodnu svetlost u prostor.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;