INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kineski tržni centar sa ogromnim vertikalnim akvarijumom, LED kupolom i gondolama

04.06.2015. | WAN

Arhitektonski biro AmphibianArc iz Los Anđelesa je projektovao neobičan tržni centar u Kini inspirisan tradicionalnim kineskim kovčegom za blago, koji simbolizuje sreću i mir.

Tržni centar Dongfeng sadrži neverovatne otvorene i zatvorene prostore, od trga sa fontanom na krovu i unutrašnjeg kanala, do velikog vertikalnog akvarijuma koji se nalazi u samom centru.

Ova neobična zgrada, koja će se nalaziti u Džengdžou u Kini, ima za cilj da stvori mnoštvo društvenih aktivnosti i ambijen za povezanu zajednicu koja je ukorenjena u tradiciji.

Njenih 350.000 metara kvadratnih površine maloprodajnih, zabavnih i servisnih prostora je raspoređeno na devet spratova i obuhvata restorane, unutrašnji kanal sa gondolama, veliku krovnu fontanu i trg i hotel, koji su osvetljeni sa impresivnom LED nadstrešnicom koja se proteže preko zgrade.

Celokupni kompleks, deo projekta biroa AmphibianArc za grad Dongfeng, prožima temu vode, stvarajući prijatne prostore koji donose živopisnost u strukturu. Fontana sa trgom će postati jedna od najvećih te vrste u Kini i ima za cilj da funkcioniše kao mesto za okupljanje zajednice.

Posetioci će moći da se provozaju liftom kroz veliki centralni akvarijum ili uživati u vožnji gondola kroz kanal koji se proteže kroz kompleks.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;