INFONET-468X60-BANNER

Izgorela banja u Čileu pretvorena u eko-luksuzni hotel

14.05.2015. | Inhabitat

Kada je stari banjski hotel u Čileu izgoreo, njegovi vlasnici su angažovali arhitektonski biro o2 arquitectos da obave eko-luksuzno renoviranje. Rezultat je moderan pikselizirani volumen koji je svetao, veoma dugovečan i koji je iskoristio većinu ostataka stare zgrade.

Predivan hotel Alto Nevados se nalazi u blizini skijaške oblasti u Andima, i on je obložen sa recikliranim drvenim tablama i grejan sa podzemnim toplim vodama.

Alto Nevados hotel u Čileu je uglavnom napravljen od čelika i projektovan kao pikselizirani kutijasti volumen koji se ističe usred prelepih Anda. Njegova jedinstvena fasada je napravljena od starih drvenih tabli, spašene iz prethodnog hotela, koje stvaraju šareni pačvork u kombinaciji sa geometrijskim prozorima. Originalni kameni zid stvara kontrast sa modernom strukturom i pruža odličnu izolaciju.

Enterijeri hotela su svetli i moderni, sa odličnim pogledima na okolne planine pod snegom i termalne izvore. Biro o2 arquitectos, koji je takođe bio zadužen za dizajn enterijera, izmešao je drveni nameštaj sa šarenim detaljima kako bi napravio moderne i opuštene prostore.

Lokalno stanovništvo je pomoglo tokom restauracije hotela od pet zvezdica koji se zagreva zahvaljujući jedinstvenom sistemu koji koristi okolne termalne vode.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;