INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veslački klub sa zelenim krovom se harmonizuje sa prirodom u zapadnoj Francuskoj

04.05.2015. | Dezeen

Prelepa kuća za čamce sa zelenim krovom, projekat arhitektonskog biroa Guinée-Potin Architectes, smeštena je na idiličnom jezeru Vioreau u zapadnoj Francuskoj. Drvetom obložena struktura je izgrađena tako da ojača i podrži uspešne sportske aktivnosti na vodi u ovoj oblasti, i ona donosi mnoštvo višenamenskih površina pod krovom pokrivenim travom. Kuća za čamce smešta svlačionice, skladišne prostore i učionice u ovom zelenom području.

Veslački klub se nalazi na travnatom brežuljku koji gleda na jezero, pružajući posetiocima mogućnost da uživaju u aktivnostima na otvoreno, kao i sportovima na vodi. Arhitekte su projektovale objekat tako da se integriše u šumoviti pejzaž, koristeći skroman dizajn i drvo u cilju usaglašavanja sa područjem. Linearna zgrada obuhvata samo dva sprata, kako se ne bi prekinuli pogledi na prirodu.

Donji nivo je napravljen od betona, koji prirodno izoloju unutrašnjost, i okrečen je u nepravilnom šablonu koji odaje počast kamenim kućama ovog regiona. U ovom nivou je smeštena sportska oprema, kao i udobne svlačionice.

Gornji nivo je obložen u drvetu, i oivičen sa velikom drvenom terasom koja omogućava posetiocima da sede i uživaju na suncu sa pogledima na jezero. Učionice i sale za sastanke su smeštene na gornjem spratu, svaka sa kliznim staklenim zidovima kako i se iskoristila prirodna svetlost za osvetljavanje enterijera. Svetlarnik u obliku levka takođe pomaže u uvođenju direktne sunčeve svetlosti u enterijer radi uštede energije.

Zeleni krov kuće za čamce je obložen sa solarnim krovnim panelima, koji pomažu u nadoknađivanju korišćenja energije ovog veslačkog kluba.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;