INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Da li su holandska plutajuća ostrva održiva alternativa za tonuća Svetska ostrva u Dubaiju?

21.04.2015. | Inhabitat

Veštačka Svetska ostrva nadomak obale Dubaija su delovala kao odlična ideja pre nego što je masivna ekonomska kriza pogodila blistave Emirate. Sada je gomile investitora ostavljeno sa ostrvima koja tonu i predstavljaju ogromnu ekološku štetu za lokalnu morsku sredinu.

Holandska kompanija Dutch Docklands, specijalizovana za plutajuća ostrva, kaže da nema mesta brizi u eksluzivnom intervju za novine iz Emirata 24/7. Kompanija kaže da plutajuća ostrva mogu biti održiva alternativa za one ljude koji su kupili vodene mase sa svojim veštačkim ostrvima.

Ovo nije prvi put da su plutajuća ostrva predložena kao rešenje za posustali projekat Svetskih ostrva, u kome se stotine malih ostrva kolektivno oblikovanih kao svet gradi u Arapskom/Persijskom zalivu (u zavisnosti sa kime pričate).

Kompanija je takođe radila na projektu „Plutajuće poslovice“ - zanimljive zbirke od 89 ostrva koja oblikuju arapsku poslovicu kada se gledaju odozgo. Direktor kompanije Dutch Docklands Paul Van de Kamp je izjavio u intervju da je taj koncept još uvek u životu. Kada se pokrene, samo-održiva plutajuća ostrva će biti izgrađena pored postojećih ostrva, štedeći investitorima velike količine novca i nevolja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;