INFONET-468X60-BANNER

Modularna autobuska stanica se uklapa u urbani pejzaž u Brazilu

20.04.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Gustavo Penna Arquiteto & Associados je nedavno završio projekat autobuske stanice u Brazilu - modularna metalna struktura koja se uklapa u urbani pejzaž.

Ova jedinstvena autobuska stanica poseduje staklene i perforirane ploče koje služe kao pregrade i koristi efikasno unutrašnje osvetljenje i ventilaciju radi stvaranje lako održivo i prijatno okruženje za putnike.

Autobuska stanica je zamišljena kao metalna konstrukcija koja stiže na lokaciju unapred izgrađena. Ovo omogućava lak i brz proces izgradnje i čini celokupnu strukturu lakom za održavanje.

Struktura je pokrivena sa ACM (aluminijumski kompozitni materijal), zahvaljujući kojem se slični projekti mogu ponoviti širom grada bez problema. Stanica nudi poglede na okolinu kroz staklenu fasadu, smeštenu u metalni ram.

Pristup se kontroliše preko mehaničke kapije i specijalno je projektovan imajući u vidu pristup biciklista i osoba sa invaliditetima. Ovaj stav je omogućio arhitektama da stvore prostor koji promoviše integraciju i odgovara urbanom pejzažu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;