INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prelepi ekološki dom sa drvenom konstrukcijom je izgrađen za samo 10 nedelja

06.04.2015. | Design Milk

Arhitekta Nik Lejt-Smit je transformisao posleratni bungalov u predivnu ekološku kuću sa drvenom konstrukcijom za samo 10 nedelja. Smeštena u Berkširu, Blaket kuća od 240 metara kvadratnih površine je izdignuta na postamentu od cigala visokom jedan metar kao meru odbrane od poplava.

Završen sa podeljenim krovom, savremeni dom postiže vizuelni interes sa iluzijom da je sačinjen od tri odvojena volumena: belo obojeni volume usendvičen između dve strukture obložene arišom.

Jednospratna kuća se sastoji od garaže, četiri spavaće sobe na prvom spratu, i kuhinje, trpezarije i dnevne sobe otvorenog plana u prizemlju. Veliki prozori sa čeličnim ramovima maksimizuju prodor prirodnog svetla u kuću, usputno pružajući nesmetane poglede ka vrtu. Unutrašnjost je uglavnom okrečena u belu boju kako bi se stvorio osećaj prostranosti i radi reflektovanja prirodnog svetla.

Uprkos minimalističkom dizajnu i desetonedeljenom vremenu izgradnje, enterijer se može pohvaliti sa pažljivo izrađenim detaljima. Stepenice od stakla i hrastovine povezuju prizemlje sa gornjim nivoom. Drveni trem u obliku slova L se obavija oko zadnjeg dela kuća, dok balkon izgrađen na vrhu garaže povezuje glavnu spavaću sobu sa otvorenim prostorom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;