INFONET-468X60-BANNER

Japanska kapela za venčanje je obložena sa prelepim ručno rađenim filigranom u obliku cvetova

25.03.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro Nikken Space Design je uveo neobičnog partnera u izradi neverovatnog projekta kapele za venčanje: dizajnera kimonoa. Oslanjajući se na japanski dizajn kimonoa, arhitekte ove ručno obrađene drvene tavanice su pronašli način da uvedu ne samo prirodu, već i da ispoštuju japansku tradiciju sa ovom kapelom za venčanja.

Oni koji žele da posete kapelu će morati da otputuju u Ana Crowne Plaza hotel u Hirošimi, Japan. Unutra će pronaći kupolu nošenu čeličnom konstrukcijom, koja meri 6 metara visine i 19 metara dužine.

Unutrašnja tavanica kupole je protkana sa filigranom napravljenim od japanskog čempresa. U svojoj celini, kapela se sastoji od 100 svelikih ručno obrađenih panela koji predstavljaju motive stabala i cveća, a koji su ilustrovani od strane kimono dizajnera.

Rezbarije drveća i lišća ne samo da stvaraju umirujuću atmosferu, već i pružaju poetski značaj prostoru. Ručno rezbareni dizajn odlikuju slike korenja, stabala, lišća i cveća jednog drveta, što ima za cilj da pruži venčanim parovima vezu sa svojim precima.

Složene drvene rezbarije koje se protežu preko zidova i plafona imaju za cilj da evociraju izgled šume. Pošto je drvo ostavljeno u svojoj prirodnoj boji, ovaj cilj je postignut još lakše. Lisnata senka se pojavljuje na podu kapele, a najistaknutije u prolazu, ostavljajući posetioce zbunjenim sa činjenicom gde se nalaze.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;