INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija kuće u nizu u Hagu

25.03.2015. | Ignant

Kombinacija sofisticirane vizije dizajna i visokog nivoa poverenja investitora u arhitekte, omogućilo je restruktuiranje i transformaciju kuće „Joyce & Jeroen“. Sledeći strog i beskompromisan redizajn, arhitekte iz biroa „Personal Architecture BNA“ su dekonstruisale i rekonstruisale skoro sve spratove i zidove kuće.

Zadnja fasada je uklonjena i pokrivena staklom do pune visine od 11 metara. Podne ploče su odvojene od fasade stvarajući prazninu koja obuhvata više od tri nivoa - galeriju koja generiše otpimalan izvor dnevne svetlosti. Na ovaj način su arhitekte uspele da naglase punu visinu tipičnih kuća u nizu u Hagu, Holandija.

Oronulo stanje kuće i potreba za temeljnom rekonstrukcijom je omogućila arhitektama i vlasnicima neočekivane mogućnosti. Tenzija između starih i modernih tehnika je implementirana i uočljiva u celom redizajnu.

Između ostalih, stare drvene stepenice i podne daske su ostale kao prvobitni elementi koji stvaraju kroz kontrast sa modernim spiralnim stepeništem zanimljivu napitost starih i novih elemenata.

Rezidencija nudi vlasnicima i njihovim gostima, koji mogu biti smešteni u privatnom, više ili manje posebnom gostinjskom prostoru u kući, izuzetno stambeno iskustvo.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;