INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Haffenden kuća je magični studio za pisanje

24.03.2015. | Ignant

Arhitektonski biro PARA-Project je projektovao Haffenden kuću kao studio za pisanje sa garažom i hodnikom u prizemnom nivou, bibliotekom, kadom i prostorom za pisanje na drugom nivou, i čitaonicom na trećem nivou.

Studio se spaja sa postojećom kućom vlasnika na drugom nivou, ali je u svemu drugome zasebna struktura. Ona se prilagođava prigradskom kontekstu u kome se nalazi i ponavlja sliku „kuće“ stvaranjem praznog prostora za kontemplaciju, odmor i pisanje.

Indiferentnost unutrašnjosti kuće u odnosu na kontekst pruža miran prostor za rad uz maksimiziranje količine prirodne svetlosti kroz delove fasade strukture. Podela prostora u obliku činije odvaja pisaću sobu od čitaonice iznad, povećavajući indirektno svetlo za drugi nivo i izbegavanjem bilo kakve veze sa okolinom na prvom.

Rezultat toga je volumen duple spratne visine na oba kraja sprata (na nivou 2), sa niskim plafonima na ulazu iz kuće u studio, suptilno deleći područje za pisanje od prostora za kadu.

Eksterijer koji je obmotan u providnoj silicijumom impregniranoj tkanini pruža filtriranu svetlost za enterijer bez ikakve vizuelne veze sa okolinom. U zadnjem dvorištu, tkanina se koristi u enterijeru kao zavesa, nudeći vlasnicima fleksibilnost da kontrolišu svoju privatnost.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;