INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Odražavajući savremeni dom nestaje u poljskoj šumi

02.03.2015. | Curbed

Na prvi pogled, kuća Izabelin 2 deluje kao da je „lebdeća“ bela kutija u šumi. Ali kada pogledamo izbliza, videćemo obrise pametnog sistema ogledala koji čini fasadu ove jednoporodične kuće. Arhitekta Marcin Tomaževski iz biroa Reform Architekt je projektovao ovu kuću nadomak Varšave tako da izgleda kao da nestaje u šumi.

Održavajuća površina Izabelin 2 kuće, kao i minimalistička kutijasta struktura predstavljaju karakterističnost u radu arhitekte Tomaževskog. Savremena kuća se sastoji od dva nivoa različitih veličina: prizemlje koje je uglavnom pokriveno u odražvajućim panelima, dok se gornji nivo konzolno pruža preko strana i okrečen je u prljavo belu boju.

Natkrivena terasa, koja je obložena u tamno drvo, zauzima veliki deo donjeg nivoa, dok se natkriveni balkon nalazi na spratu.

Staklene površine pune spratne visine odvajaju unutrašnje prostore od spoljašnjih i pružaju prelepe poglede na pejzaž. Korišćenje vertikalno orijentisanih drvenih dasaka obezbeđuje teksturni kontrast horizontalnoj konstrukciji zgrade.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;