INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Neverovatan talasasti zeleni krov dugačak 200 metara prekriva ovu parisku laboratoriju

26.02.2015. | Arch Daily

Ako gledate iz daljine, možda neće biti u mogućnosti da uočite novu zgradu u Dekart kampusu u Parizu, pošto je ona sakrivena ispod zelenog talasastog krova. Delimično laboratorija, delimično park, ova zapanjujuća zgrada je projektovana od strane biroa Pargade Architects i deo je kompleksa od skoro sedam hektara velikog centra za učenje. Zgrada „Espace Bienvenüe“ je uklopljena i izgrađena u harmoniji sa prirodom i pruža panoramske poglede sa svoje bujne krovne terase.

Zgrada laboratorije se nalazi u Dekart kampusu, klasteru zgrada u Marn la Valeu, istočno od Pariza. Pokrivena sa zelenim krovom, ona ispunjava zadate programske zadatke nametnute od strane francuskog Ministarstva ekologije, održivog razvoja i energetike. Nova zgrada spaja visoko obrazovanje, obuku, istraživanje i inženjering, posvećena podsticanju novih načina projektovanja, izgradnje i upravljanjem gradovima.

Zgrada i park u jednom, laboratorija „Espace Bienvenüe“ obezbeđuje glavni rekreativni uređeni prostor sa svojim zelenim krovom dučakim 200 metara. Ispod krova se nalaze veliki višenamenski prostori u prozemlju koji spajaju sve zajedničke funkcije.

Pored biblioteke, u zgradi laboratoije se nalaze i auditorijum, restoran, sobe za rekreaciju, laboratoriju, kao i sale za sastanke koje su smešteme između briljantnih prozračnih dvorišta koja doprinose dobrobiti korisnicima i okolini.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;