INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Fabrička spavaonica pretvorena u moderan hotel za mlade u Šenženu

11.02.2015. | Arch Daily

Ovaj hotel za mlade u Šenženu, Kina, je pre bio spavaonica za fabriku boja Honghua. On je renoviran po projektu arhitektonskog biroa O-office Architects, koji su pretvorili njegovu postojeću fasadu u dinamičniju strukturu i stvorili centralni koridor koji olakšava korišćenje novih stambenih jedinica. Rezultat je zgrada koja spaja estetiku prvih procesa industrijalizacije u Šenženu sa prostornim i vizuelnim zahtevima savremenih nomada.

Proces renoviranja je uključivao dve velike intervencije. Prvo, novi centralni hodnik je morao da bude formiran u cilju stvaranja nove hotelske infrastrukture i stambenih jedinica.

Drugo, njegova fasada je morala da bude izmenjena kako bi pružila više osvetljenja u unutrašnjosti i stvorila više zanimljivi vizuelni efekat. Ovo je postignuto umetanjem prefabrikovanih čeličnih kutija u spoljašnje zidove.

Prizemlje funkcioniše kao višenamenski društveni prostor koji sadrži recepciju, kafić, otvorenu kuhinju i zajednički prostor.

Stambene jedince, smeštene od drugog do četvrtog sprata, su renovirane kroz male adaptacije originalne konstrukcije, koji je pružio originalnoj prostornoj kompoziciji novi izgled.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;