INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prva kuća od transportnih kontejnera u Irskoj završena za samo tri dana

15.01.2015. | Inhabitat

Prva kuća od transportnih kontejnera u Irskoj je završena za samo tri dana na zemljištu Irskog muzeja moderne umetnosti (IMMA). Izgrađena od strane tima volontera, jeftina kuća se može pohvaliti sa modernim enterijerom i delimično se napaja uz pomoć solarnih panela.

Kuća je završena kao deo projekta „Ripple Container Homes Project“ u novembru prošle godine, a poklonjena je dobrotvornom društvu Sv. Vinsent de Pol za smeštaj porodice beskućnika.

Kuća je izgrađena od jednog transportnog kontejnera dimenzija 12 sa 3 metara. Arhitektonski biro Ceardean Architecs su projektovali kuću, koji su predvideli kao radni prototip za alternativno, uradi sam stanovanje. Preko 60 izvođača i dobavljača je doniralo svoje materijale i vreme kako bi izgradili kuću.

Prototip transportnog kontejnerskog doma može da smesti šestoro ljudi i uključuje kupatilsku jedinicu, kuhinju, dnevni prostor i spoljašnji trem.

Jedinica je takođe opremljena za solarnim panelima, mikro jedinicama za rekuperaciju toplote i kotlom. Kompletan projekat je privremeno izložen u Irskom muzeju moderne umetnosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;