Niskobudžetni javni toalet od bambusa u Vijetnamu je u potpunosti prekriven zelenilom

12.01.2015. | Dezeen

Arhitektonski biro H&P Architects je projektovao ovaj javni toalet od bambusa prekriven zelenilom za školu u ruralnom Vijetnamu. Toalet je izgrađen za siromašnu zajednicu u komuni Son Lap u severnoj Cao Bang provinciji, i pruža niskobudžetno rešenje koje može biti brzo i jednostavno izgrađeno i transportovano širom zemlje.

Prema birou H&P Architects, toalet je inspirisan sa „legendarnim izgledom velikog drveta sa širokom krošnjom koja pruža senku za prostor ispod i unutra“. On se nalazi u blizini škole u podnožju planine Phja Da, na kosoj parceli koja je prethodno izravnata.

Enterijer se sastoji od betonskih lavaboa koji su napravljeni od recikliranih kanalizacionih cevi i pisoara koji su prikačeni na suprotnoj strani zida.

Dva toaleta i tuša imaju zidove od cigli, koji pridržavaju bambusnu konstrukciju zgrade. Šipke bambusa zauzvrat podržavaju pocinkovani krov, a horizontalne šipke bambusa ispunjene zemljom obezbeđuju balast.

Biljke prekrivaju čitavu strukturu toalete i obezbeđuju dozu privatnosti za korisnike. Kišnica se sakuplja i filtrira pre upotrebe, dok prljava voda prolazi kroz rezervoar za prečišćavanje pre nego što se iskoriti za zalivanje biljaka na susednom brdu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...