INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ruski paviljon za milanski EXPO ima ogromnu nadstrešnicu od drveta

09.01.2015. | Dezeen

Projektantski tim koji radi na Ruskom nacionalnom paviljonu za ovogodišnju Svetsku izložbu (EXPO) u Milanu je odlučio da proslave istočnoevropsko inženjerstvo stvaranjem velike konzolne nadstrešnice napravljene od održivog drveta i stakla.

Tim, predvođen ruskim arhitektom Sergejom Čobanom iz biroa SPEECH Tchoban & Kuznetsov, je projektovao 30 metara dugačku konzolnu nadstrešnicu kao najvišu tačku strukture i dominantan element koji ima za cilj da skrene pažnju posetioca na paviljon.

Projektanti su pronašli inspiraciju u klasičnoj sovjetskoj arhitekturi, kao i u prethodnim paviljonima zemlje, i uparili taj dizajn sa odžrivim materijalima kako bi stvorili nezaboravnu strukturu koja evocira ogromne predele i šume Rusije. Nacionalni duh se prenosi kroz ritmičko korišćenje drvenih elemenata koji odražavaju robusne predele zemlje.

Posetioci će biti pozdravljeni od strane glavnog izložbenog prostora lociranog u prizemlju, a imaće priliku da se popnu na krovne bašte paviljona. Celokupna zgrada prekriva površinu od 4.000 metara kvadratnih i biće jedan od 145 nacionalnih predstavnika na ovogodišnjem sajmu, koji ima temu „Feeding the Planet, Energy for Life“.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;