INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Geometrijska rekreaciona atrakcija Danijela Libeskinda u Litvaniji

08.01.2015. | Arch Daily

Arhitekta Danijel Libeskind je nedavno predstavio projekat rekreacionog centra i destinacije za odmor koji je projektovan u skladu sa njegovim dinamičnim i geometrijskim arhitektonskim stilom.

Smešten na najvišoj tački glavnog grada Litvanije Vilnjusa, centar će služiti kao višenamenska atrakcija u podnožju skijaškog brda Liepkalnis. Interesantna forma centra je inspirisana prirodnim lepotama okružujućeg pejzaža i predstavlja vizuelni kontrast između tvrde i meke geometrije.

Centar je stvoren da pomogne u transformaciji grada Vilnjusa u glavni centar Baltičkog regiona, i on se može pohvaliti sa vrlo dramatičnim dizajnom smeštenim na ušću tri glavne oblasti: istorijskog centra grada, poslovnog centra i aerodroma.

Višenamenski centar će smeštati zimske i letnje sportove i nuditi dodatne rekreacione i kulturne funkcije za posetioce svih uzrasta i interesovanja. Glavna trospratna zgrada centra će takođe smeštati konferencijske prostore i restorane sa prekrasnim panoramskim pogledima na grad ispod.

Centar je opisan od strane projektanata kao „studija kontrastne geometrije“ i on poseduje kružni otvoreni trg koji je njegovo vizuelno centralno mesto. Dve zgrade koje uokviruju trg su završene sa krivudavim, kosim krovovima i smeštene su na različitim visinama. Zgrade i centralni trg su povezani međusobno sa cik-cak nadstrešnicom koja pruža natkriveni put i stvara privlačnu povezanost oblika. Izgradnja novog centra treba da počne ove godine, a završetak projekta se očekuje sredinom 2016. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;