INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Geometrijska rekreaciona atrakcija Danijela Libeskinda u Litvaniji

08.01.2015. | Arch Daily

Arhitekta Danijel Libeskind je nedavno predstavio projekat rekreacionog centra i destinacije za odmor koji je projektovan u skladu sa njegovim dinamičnim i geometrijskim arhitektonskim stilom.

Smešten na najvišoj tački glavnog grada Litvanije Vilnjusa, centar će služiti kao višenamenska atrakcija u podnožju skijaškog brda Liepkalnis. Interesantna forma centra je inspirisana prirodnim lepotama okružujućeg pejzaža i predstavlja vizuelni kontrast između tvrde i meke geometrije.

Centar je stvoren da pomogne u transformaciji grada Vilnjusa u glavni centar Baltičkog regiona, i on se može pohvaliti sa vrlo dramatičnim dizajnom smeštenim na ušću tri glavne oblasti: istorijskog centra grada, poslovnog centra i aerodroma.

Višenamenski centar će smeštati zimske i letnje sportove i nuditi dodatne rekreacione i kulturne funkcije za posetioce svih uzrasta i interesovanja. Glavna trospratna zgrada centra će takođe smeštati konferencijske prostore i restorane sa prekrasnim panoramskim pogledima na grad ispod.

Centar je opisan od strane projektanata kao „studija kontrastne geometrije“ i on poseduje kružni otvoreni trg koji je njegovo vizuelno centralno mesto. Dve zgrade koje uokviruju trg su završene sa krivudavim, kosim krovovima i smeštene su na različitim visinama. Zgrade i centralni trg su povezani međusobno sa cik-cak nadstrešnicom koja pruža natkriveni put i stvara privlačnu povezanost oblika. Izgradnja novog centra treba da počne ove godine, a završetak projekta se očekuje sredinom 2016. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;