INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prenosivi umetnički studio od drveta u Utrehu

12.12.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Kortknie Stuhlmacher Architecten iz Roterdama je sarađivao sa umetnicima iz grupe BikvanderPol kako bi projektovali Kuću br. 19, prenosivi umetnički studio izgrađen kao deo opštinskog umetničkog programa u Utrehu.

Čvrsta i teška struktura je napravljena u potpunosti od laminiranog evropskog drveta, i ona može biti podignuta i prenešena u jednom komadu. Struktura je izgrađena 2003. godine kako bi smestila međunarodne umetnike koji su pozvani da odsednu i rade u Utrehu, Holandija.

Kuća br. 19 je izgrađena zbog praktičnosti i trajnosti pre nego zbog lakoće mobilnosti i estetike, a njen pravougaoni volumen je obojen u crno kako bi se što bolje uklopio u svoje okruženje.

Drvom obložen enterijer može biti podeljen na niz različitih prostora kao što je hotelska soba, atelje i prostor za okupljanje. Krovni prozori i velika vrata nalik srednjovekovnom mostu preko rova se otvaraju ka okolini i puštaju obilje prirodne svetlosti.

Konstrukcija od čelika i drveta je izgrađena na licu mesta za samo nekoliko dana. Drveni paneli su pokriveni sa toplotnom izolacijom i vodootponim slojem drveta. Umetnici mogu takođe proširiti površinu objekta otvaranjem velikih vrata nalik mostovima, pretvarajući ih u otvorene terase.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;