INFONET-468X60-BANNER

Hotel sa 5 zvezdica izgrađen u drevnim pećinama u Turskoj

18.11.2014. | Inhabitat

U samom srcu Turske postoji neverovatni pejzaž prošaran sa drevnim pećinama. Potpuno napuštenih šest pećinskih kuća iz 5. i 6. veka su 2000. godine pretvorene u nekonvencijalni, ali zaista jedinstveni hotel sa 5 zvezdica i 30 soba nazvan „Yunak Evleri“. Svaka podzemna soba je ukrašena sa osmanlijskim starinama i ličnim spa prostorom i dvorištem. Ostatak hotela je rekonstruisana grčka vila iz 19. veka koja se nalazi pored pećina.

Mnoge pećine su isklesane u liticama od mekog krečnjaka u regionu Kapadokije, čije istorija seže do šestog veka nove ere. Hotel je završen 2000. godine, nakon opsežnih radova i poboljšanja tla. Neverovatna rekonstrukcija pećina je omogućila uvođenje struje, bežičnog interneta, moedernih uređaja, kao i vodovodnih i kanalizacionih instalacija za pojedinačna kupatila.

Sobe su završene sa impresivnim antikvitetima Otomanskog carstva iz 19. veka, što dodaje na nostalgičnoj eleganciji kamenite unutrašnjosti. Svaki apartman je obogaćen sa ručno isklesanim detaljima u steni: medaljoni, kutci, lukovi, prozori i vrata. Svaka soba ima spa prostor od belog mermera sa parnim kupatilom ili đakuzijem, kao i sopstveni otvoreni prostor sa pogledom na drevni pejzaž.

Posetioci će definitivno primetiti koliko su neverovatno tihe njihove sobe, kao i koliko dobro one održavaju udobne i niske temperature čak i u najtoplijim letnjim danima. Gosti takođe mogu da istražuju niz drugih pećinskih staništa, pa čak i crkve u pećinama koje krase ovu oblast.

Obedovaonica i recepcija su smešteni u okviru obnovljene grčke vile iz 19. veka izgrađene od belog mermera sa završnim materijalima od drveta. Restoran na krovu vile se izdiže iznad pejzaža i pruža panormaske poglede na ovu drevnu zemlju i pećinske gostinjske sobe.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;