Kina pretvorila stari sovjetski ratni brod u prvi na svetu luksuzni hotel u nosaču aviona

17.11.2014. | China Daily

Šta vi tražite prilikom odabira luksuznog hotela - teretanu? Bazen? Šta kažete za mogućnost lansiranja preko 30 aviona na neprijateljsku zemlju? Ukoliko ste rekli da na sve ovo iznad, onda je poslednja investicija u Kini upravo mesto za vas. Zvaničnici Kine su kupili Kijev, brod dugačak 300 metara koji je bio ponos sovjetske mornarice tokom 1980-tih godina i pretvorili fa u prvi svetski luksuzni hotel u nosaču aviona.

Nosač aviona Kijev je prodat 2000. godine i on je od tada pretrepeo velike transformacije - iz vojnog broda u luksuzni plutajući hotel sa 148 soba, uključujući dva predsednička apartmana, tri VIP apartmana i 137 standardnih soba. Od kada je kupljen pre više od jedne decenije, Kijev je takođe unapređen sa luksuznim restoranom - što je luksuz na kome bi originalna posada bez sumnje pozavidela.

Nosač aviona je savršeno mesto za odmor za ljude koji traže neobične odmore - ali imajte na umu da nećete moći da putujete sa renoviranim brodom. Tokom svoje funkcije kao hotel, Kijev će ostati trajno usidren u luci. To je bizaran kraj za brod, koji je prvobitno porinut decembra 1972. godine kao deo Sovjetske severne flote.

Brod će početi da prima goste krajem januara. Čudno je kada pomislite da je brod koji je bio nekadašnje ratno oružije sada mesto za opuštanje i bogato ručavanje.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...