INFONET-468X60-BANNER

Super neboder na Tajlandu će biti najviša zgrada u jugoistočnoj Aziji

11.11.2014. | Inhabitat

Bangkok će uskoro biti dom trećoj najvišoj zgradi na svetu. Vodeći tajlandski investitor, kompanija Grand Canal Land Public Company (G Land), je nedavno započela gradnju projekta Rama IX super kule, nebodera od 125 spratova koji će biti visok preko 610 metara. Zgrada vredna 550 miliona dolara teži LEED Platinum rejtingu i projektovana je od strane biroa Architects 49 Ltd. kao deo novog poslovnog centra grada.

Novi poslovni centar grada se zove Grand Rama 9 i on će postati jedna od najznačajnijih privrednih sedišta Bangkoka po završetku. Super neboder mešovite namene će imati ulogu centralnog čvorišta novog gradskog centra i sastoja će se od vrhunskih poslovnih prostora, hotela sa šest zvezdica od 260 soba, kao i observatoriju koja će pružati zadivljujuće poglede na Bangkok. „Neboder će biti novi orijentir i simbol Tajlanda, atrakcija svetske klase koju svako mora posetiti makar jednom u svom životu“, kaže Jotin Bondičarern, direktor kompanije G Land u saopštenju za novinare.

Projekat super tornja će takođe tražiti LEED Platinum sertifikaciju - što je sertifikacija koju poseduje vrlo malo nebodera na Tajlandu. Energetski efikasna zgrada će biti obložena sa izolovanim staklom (iso) i biće opremljena sa visoko efikasnim sistemom klimatizacije radi održavanja konstantne temperature. Električna energija za potrebe nebodera će delimično biti generisana sa solarnim panelima, a parter nebodera će biti opremljen sa infrastrukturom koja odgovara biciklistima. Najavljeni završetak izgradnje super nebodera je 2019. godina.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;