Uska prefabrikovana kuća MUJI u Tokiju

05.11.2014. | Designboom

Japanski maloprodajni lanac MUJI je nedavno predstavio prefabrikovanu kuću za urbano stanovništvo koje maksimizuje stambeni prostor kroz jednostavan i efikasan dizajn. Sa odlično osvetljenim prostorima i obiljem mesta za skladištenje, zapanjujuća trospratna kuća ostavlja užurbani Tokijo tamo gde mu je i mesto - ispred vrata.

Japanska kompanija je izgradila svoje prvo novo prebivalište u Tokiju. Projektovano da maksimizira svoju malu parcelu, prebivalište ima tri nivoa sa minimalističkom estetikom koja je vrlo česta u japanskoj arhitekturi. Fasada kuće, njeni podovi i detalji u enterijuru su svi napravljeni od drveta, dok su zidovi i plafoni okrečeni kako bi pomogli rasprostinjanju dnevne svetlosti.

Centralno drveno stepenište povezuje različite spratove, pozicinirajući svakodnevne životne aktivnosti jedno pored drugih. Svi spratovi su otvorenog tipa i bez unutrašnjih vrata i zidova, tako da dnevna svetlost i ventilacija slobodno teku unutra.

Prefabrikovana kuća MUJI je projektovana i izgrađena za potrebe stanovnika grada, a ona sledi jednostavnu, prirodnu i funkcionalnu karakteristiku brenda MUJI što omogućava ljudima da u potpunosti žive MUJI život.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...