Uska prefabrikovana kuća MUJI u Tokiju

05.11.2014. | Designboom

Japanski maloprodajni lanac MUJI je nedavno predstavio prefabrikovanu kuću za urbano stanovništvo koje maksimizuje stambeni prostor kroz jednostavan i efikasan dizajn. Sa odlično osvetljenim prostorima i obiljem mesta za skladištenje, zapanjujuća trospratna kuća ostavlja užurbani Tokijo tamo gde mu je i mesto - ispred vrata.

Japanska kompanija je izgradila svoje prvo novo prebivalište u Tokiju. Projektovano da maksimizira svoju malu parcelu, prebivalište ima tri nivoa sa minimalističkom estetikom koja je vrlo česta u japanskoj arhitekturi. Fasada kuće, njeni podovi i detalji u enterijuru su svi napravljeni od drveta, dok su zidovi i plafoni okrečeni kako bi pomogli rasprostinjanju dnevne svetlosti.

Centralno drveno stepenište povezuje različite spratove, pozicinirajući svakodnevne životne aktivnosti jedno pored drugih. Svi spratovi su otvorenog tipa i bez unutrašnjih vrata i zidova, tako da dnevna svetlost i ventilacija slobodno teku unutra.

Prefabrikovana kuća MUJI je projektovana i izgrađena za potrebe stanovnika grada, a ona sledi jednostavnu, prirodnu i funkcionalnu karakteristiku brenda MUJI što omogućava ljudima da u potpunosti žive MUJI život.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...