INFONET-468X60-BANNER

Uska prefabrikovana kuća MUJI u Tokiju

05.11.2014. | Designboom

Japanski maloprodajni lanac MUJI je nedavno predstavio prefabrikovanu kuću za urbano stanovništvo koje maksimizuje stambeni prostor kroz jednostavan i efikasan dizajn. Sa odlično osvetljenim prostorima i obiljem mesta za skladištenje, zapanjujuća trospratna kuća ostavlja užurbani Tokijo tamo gde mu je i mesto - ispred vrata.

Japanska kompanija je izgradila svoje prvo novo prebivalište u Tokiju. Projektovano da maksimizira svoju malu parcelu, prebivalište ima tri nivoa sa minimalističkom estetikom koja je vrlo česta u japanskoj arhitekturi. Fasada kuće, njeni podovi i detalji u enterijuru su svi napravljeni od drveta, dok su zidovi i plafoni okrečeni kako bi pomogli rasprostinjanju dnevne svetlosti.

Centralno drveno stepenište povezuje različite spratove, pozicinirajući svakodnevne životne aktivnosti jedno pored drugih. Svi spratovi su otvorenog tipa i bez unutrašnjih vrata i zidova, tako da dnevna svetlost i ventilacija slobodno teku unutra.

Prefabrikovana kuća MUJI je projektovana i izgrađena za potrebe stanovnika grada, a ona sledi jednostavnu, prirodnu i funkcionalnu karakteristiku brenda MUJI što omogućava ljudima da u potpunosti žive MUJI život.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;