INFONET-468X60-BANNER

Dramatični preobražaj njujorške parking garaže u gradsku vilu

09.10.2014. | Design Milk

Ova stara garaža za isporuku uglja u Grinič Vilidžu u Njujorku je 1990-tih pretvorena u parking garažu sa malim stanom koji se nalazio iznad nje. Ljudi koji su kupili taj prostor su se obratili arhitektonskom birou Turett Collaborative Architects (TCA) kako bi im pomogli u dramatičnom preobražaju parking garaže u luksuznu gradsku kuću.

Arhitektonski biro TCA je u potpunosti ogulio celokupnu zgradu do gole konstrukcije, neostavljajući nijedan detalj netretiranim. Iako su celokupni prvobitni enterijer srušili, oni su bili u mogućnosti da iskoriste neke od tih materijala, kao što je drvena konstrukija koja je iskorišćena za gazišta stepeništa.

Kuhinja, trpezarija i dnevna soba su otvoreni prostori i oni su preplavljeni svetlošću zahvaljujući ogromnom strukturalnom svetlarniku iznad. Takođe, tu je i zid prozora. U enterijeru postoje mesta gde su originalne cigle ostale izložene i očuvane, i one dodadju teksturu u prostorijama.

Ispred dnevne sobe postoji čak i otvoreni prostor sa koi ribnjakom (ribnjakom sa koi ribama) u kome se može uživati kada se klizna staklena vrata otvore. Pasarela povezuje stepenište u ovom kombinovanom prostoru duple spratne visine i postaje interesantna arhitektonska funkcija.

Ako sve to nije dovoljno, tu je takođe i zatvoreni parking za tri automobila plus teretni lift, lift velike brzine za putnike i vrhunski sistem rasvete.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;