INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Dramatični preobražaj njujorške parking garaže u gradsku vilu

09.10.2014. | Design Milk

Ova stara garaža za isporuku uglja u Grinič Vilidžu u Njujorku je 1990-tih pretvorena u parking garažu sa malim stanom koji se nalazio iznad nje. Ljudi koji su kupili taj prostor su se obratili arhitektonskom birou Turett Collaborative Architects (TCA) kako bi im pomogli u dramatičnom preobražaju parking garaže u luksuznu gradsku kuću.

Arhitektonski biro TCA je u potpunosti ogulio celokupnu zgradu do gole konstrukcije, neostavljajući nijedan detalj netretiranim. Iako su celokupni prvobitni enterijer srušili, oni su bili u mogućnosti da iskoriste neke od tih materijala, kao što je drvena konstrukija koja je iskorišćena za gazišta stepeništa.

Kuhinja, trpezarija i dnevna soba su otvoreni prostori i oni su preplavljeni svetlošću zahvaljujući ogromnom strukturalnom svetlarniku iznad. Takođe, tu je i zid prozora. U enterijeru postoje mesta gde su originalne cigle ostale izložene i očuvane, i one dodadju teksturu u prostorijama.

Ispred dnevne sobe postoji čak i otvoreni prostor sa koi ribnjakom (ribnjakom sa koi ribama) u kome se može uživati kada se klizna staklena vrata otvore. Pasarela povezuje stepenište u ovom kombinovanom prostoru duple spratne visine i postaje interesantna arhitektonska funkcija.

Ako sve to nije dovoljno, tu je takođe i zatvoreni parking za tri automobila plus teretni lift, lift velike brzine za putnike i vrhunski sistem rasvete.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;