Energetski efikasna Passivhaus Bruk zgrada otvorena u Kini

11.09.2014. | Inhabitat

Passivhaus dizajn je upravo dobio veliki podstrek u Kini. Passivhaus Bruk zgrada, projekat nemačkog arhitektonskog biroa Peter Ruge Architekten, upravo je otvorena u gradu Čangksing u Kini. Stambena zgrada, koja sadrži 46 stambenih jedinica, ispunjava standardne pasivne kuće (Passivehaus), jednog od najstrožijih standarda zelene gradnje u svetu, i to radi čak i u vlažnoj i toploj klimi delte Jangcea.

Stambena zgrada postiže 95 odsto uštede u energiju u odnosu na druge objekte slične veličine i sadrži neki od najsavremenijih održivih tehnologija i strategija. dobro izolovana fasada objekta koja održava optimalne temperature u unutrašnjosti tokom godine je dopunjena sa visoko efikasnim sistemom ventilacije, trostruko zastakljenim prozorima pune spratne visine i elementima za osenčenje u obliku obojenih terakota šipki.

Fiksne terakota šipke stvaraju zanimljiv obrazac na fasadi objekta i obezbeđuju optimalnu zaštitu od sunca. Zidovi i plafoni objekata su izolovani sa BASF poliuretanskim penama i Neopor panelima sa grafitom.

Osnivač Passivhaus-a i direktor Pasivhaus instituta, doktro Volfgang Feist je posetio novu stambenu zgradu i pohvalio njene performanse. Prema doktoru Feistu, objekat Passivhaus Bruk je u skladu sa većinom glavnih pasivhaus zahteva, koji se zasniaju na korišćenju pasivnih tehnika hlađenja, maksimizacije prirodne svetlosti i unutrašnjih izvora toplote, kao i uključivanje visoko izolovanih omotača i prozora.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?