Energetski efikasna Passivhaus Bruk zgrada otvorena u Kini

11.09.2014. | Inhabitat

Passivhaus dizajn je upravo dobio veliki podstrek u Kini. Passivhaus Bruk zgrada, projekat nemačkog arhitektonskog biroa Peter Ruge Architekten, upravo je otvorena u gradu Čangksing u Kini. Stambena zgrada, koja sadrži 46 stambenih jedinica, ispunjava standardne pasivne kuće (Passivehaus), jednog od najstrožijih standarda zelene gradnje u svetu, i to radi čak i u vlažnoj i toploj klimi delte Jangcea.

Stambena zgrada postiže 95 odsto uštede u energiju u odnosu na druge objekte slične veličine i sadrži neki od najsavremenijih održivih tehnologija i strategija. dobro izolovana fasada objekta koja održava optimalne temperature u unutrašnjosti tokom godine je dopunjena sa visoko efikasnim sistemom ventilacije, trostruko zastakljenim prozorima pune spratne visine i elementima za osenčenje u obliku obojenih terakota šipki.

Fiksne terakota šipke stvaraju zanimljiv obrazac na fasadi objekta i obezbeđuju optimalnu zaštitu od sunca. Zidovi i plafoni objekata su izolovani sa BASF poliuretanskim penama i Neopor panelima sa grafitom.

Osnivač Passivhaus-a i direktor Pasivhaus instituta, doktro Volfgang Feist je posetio novu stambenu zgradu i pohvalio njene performanse. Prema doktoru Feistu, objekat Passivhaus Bruk je u skladu sa većinom glavnih pasivhaus zahteva, koji se zasniaju na korišćenju pasivnih tehnika hlađenja, maksimizacije prirodne svetlosti i unutrašnjih izvora toplote, kao i uključivanje visoko izolovanih omotača i prozora.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoja 12.04.2021.
Molim vas kako mogu da se prijavim, uvela b...
Nataša 12.04.2021.
Zanima me kako i kome se prijavljujem za iz...
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...
Aleksandar 09.04.2021.
Kako ste naivni, obećanje, ludom radovanje....