INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Energetski efikasna Passivhaus Bruk zgrada otvorena u Kini

11.09.2014. | Inhabitat

Passivhaus dizajn je upravo dobio veliki podstrek u Kini. Passivhaus Bruk zgrada, projekat nemačkog arhitektonskog biroa Peter Ruge Architekten, upravo je otvorena u gradu Čangksing u Kini. Stambena zgrada, koja sadrži 46 stambenih jedinica, ispunjava standardne pasivne kuće (Passivehaus), jednog od najstrožijih standarda zelene gradnje u svetu, i to radi čak i u vlažnoj i toploj klimi delte Jangcea.

Stambena zgrada postiže 95 odsto uštede u energiju u odnosu na druge objekte slične veličine i sadrži neki od najsavremenijih održivih tehnologija i strategija. dobro izolovana fasada objekta koja održava optimalne temperature u unutrašnjosti tokom godine je dopunjena sa visoko efikasnim sistemom ventilacije, trostruko zastakljenim prozorima pune spratne visine i elementima za osenčenje u obliku obojenih terakota šipki.

Fiksne terakota šipke stvaraju zanimljiv obrazac na fasadi objekta i obezbeđuju optimalnu zaštitu od sunca. Zidovi i plafoni objekata su izolovani sa BASF poliuretanskim penama i Neopor panelima sa grafitom.

Osnivač Passivhaus-a i direktor Pasivhaus instituta, doktro Volfgang Feist je posetio novu stambenu zgradu i pohvalio njene performanse. Prema doktoru Feistu, objekat Passivhaus Bruk je u skladu sa većinom glavnih pasivhaus zahteva, koji se zasniaju na korišćenju pasivnih tehnika hlađenja, maksimizacije prirodne svetlosti i unutrašnjih izvora toplote, kao i uključivanje visoko izolovanih omotača i prozora.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;