INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Novo futurističko sedište kompanije „Lucasfilm“ u Singapuru

14.08.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Aedas je nedavno završio izgradnju novog sedišta kompanije „Lucasfilm“ u Singapuru - i ono izgleda kao džinovsko stakleno vozilo (tzv. Sandcrawlew) iz čuvene franšize „Ratovi zvezda“.

Projektovana od strane Endrua Bromberga, zgrada će funkcionisati kao sedište kompanije „The Walt Disney Company“ u jugoistočnoj Aziji i pružiće optimalni radni prostor za timove animatora.

Nazvana „Sandcrawler“ (po ogromnoj mobilnoj tvrđavi koje su koristile džave u čuvenoj filmskoj franšizi), zgarad je odevena u višeslojnu vrhunsku staklenu fasadu koja omogućava prodor prirodne svetlosti u unutrašnjosti uz ograničavanje solarnog zagrevanja.

Sloj stakla sa niskim sadržajem gvožđa se nalazi na vrhu poroznog metalnog sloja - ovo daje zgradi hromirani izgled gledano spolja pružajući ujedno dovoljno transparentnosti za optimalnu količinu dnevne svetlosti.

Zakrivljeni volumen objekta skriva veliko baštensko dvorište zaraslo u bujnoj vegetaiji koja stvara egzotičnu atmosferu pogodnu za kreativni studio. Gusto rastinje animira stakleni eksterijer i stvara polu-javni prostor koji skoro izgleda kao filmski set. U cilju stvaranja višeg nivoa privatnosti, cela zgrada je podignuta sa zemlje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;