IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novo futurističko sedište kompanije „Lucasfilm“ u Singapuru

14.08.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Aedas je nedavno završio izgradnju novog sedišta kompanije „Lucasfilm“ u Singapuru - i ono izgleda kao džinovsko stakleno vozilo (tzv. Sandcrawlew) iz čuvene franšize „Ratovi zvezda“.

Projektovana od strane Endrua Bromberga, zgrada će funkcionisati kao sedište kompanije „The Walt Disney Company“ u jugoistočnoj Aziji i pružiće optimalni radni prostor za timove animatora.

Nazvana „Sandcrawler“ (po ogromnoj mobilnoj tvrđavi koje su koristile džave u čuvenoj filmskoj franšizi), zgarad je odevena u višeslojnu vrhunsku staklenu fasadu koja omogućava prodor prirodne svetlosti u unutrašnjosti uz ograničavanje solarnog zagrevanja.

Sloj stakla sa niskim sadržajem gvožđa se nalazi na vrhu poroznog metalnog sloja - ovo daje zgradi hromirani izgled gledano spolja pružajući ujedno dovoljno transparentnosti za optimalnu količinu dnevne svetlosti.

Zakrivljeni volumen objekta skriva veliko baštensko dvorište zaraslo u bujnoj vegetaiji koja stvara egzotičnu atmosferu pogodnu za kreativni studio. Gusto rastinje animira stakleni eksterijer i stvara polu-javni prostor koji skoro izgleda kao filmski set. U cilju stvaranja višeg nivoa privatnosti, cela zgrada je podignuta sa zemlje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!