INFONET-468X60-BANNER

Neuobičajena mobilna vikendica sa pokretnim krovom za branje jabuka

04.08.2014. | Inhabitat

Slovenački arhitektonski biro „Allergutendinge“ je projektovao ovu malu vikendicu za život u prirodi usred slatku jabučnjaka u Nemačkoj.

Kuća „Soul Box“ je prefabrikovana van lokacije gradilišta od strane Matiasa Prugera, Manuela Rauvolfa i Ulrike Vecel dok su studirali na Bauhaus Univerzitetu, a ona je projektovana da služi kao minimalistički životni prostor koji inspiriše na razmišljanje i samostalno otkrivanje.

Kuća „Soul Box“ je inspirisana snom o Arkadiji, imaginarnom idiličnom raju gde stanovnici mogu da žive priprostim, ali ipak srećnim životom u skladu sa prirodom. Ovo dvoetažno sklonište je prefabrikovano van lokacije i zatim postavljeno usred stotine crvenih stabala jabuke. Njegovo prizemlje je posvećeno kuvanju i ručavanju, dok gornji sprat smešta maleni studio. Krevet se nalazi na srednjoj visini između ova dva prostora.

Prednji zid kuće se razvija u trem, dok se njen krov može otvoriti kako bi se omogućio prodor prirodne svetlosti, čistog vazduha i mogućnost da stanari beru jabuke direktno sa krova.

Projektanti su stvorili malu vikendicu za meditaciju i introspekciju, i oni se nadaju da će ona pomoću ljudima da se ponovo povežu sa sobom i prirodom. Oni su takođe postavili točkove pod drvenim ramom kuće, tako da maleno drveno sklonište može biti tranasportovano u nečiju ličnu Arkadiju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;