INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Smeštaj u obliku saća za posetioce festivala

25.07.2014. | Gizmag

Svake godine milioni ljudi idu na svoje omiljene festivale opremljeni sa šatorom i vrećom za spavanje u ruci. Holandska kompanija Achilles Design želi da pruži posetiocima festivala malo ekstra udobnosti, a i da uštede prostor, sa svojim B-And-Bee skloništem u obliku saća.

Koncept ima određenu sličnost sa japanskim hotelima-kapsulama, i poseduje modularni dizajn koji se slaže jedan na drugi i koji zauzima relativno mali fizički prostor u odnosu na velik broj šatora. Kompanija takođe navodi da se on lako transportuje i montira.

Pristup smeštaju je preko metalnih stepenica, a rolo platno služi kao vrata koja se zakopčavaju. Unutra se nalazi bračni krevet koji se može konvertovati u sedišta, a udobna unutrašnjost takođe poseduje mesto za skladištenje prtljaga, ormarić, osvetljenje i napajanje.

Kompanija možda greši samo u tome što se koncentrisala na brendiranje proizvoda samo kao festivalskog smeštaja, pošto bi on mogao biti primenljiv u drugim oblastima, kao što su sitacije za smeštaj evakuisanih i izbeglih lica, na primer. Mada, još je rano, a koncept je trenutno u fazi testiranja na belgijskom „Gentse Feesten“ festivalu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;