PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Najveća hibridna vetro/solarna elektrana na svetu u Jamajci

18.07.2014. | Inhabitat

Najveći na svetu vetro i solarni hibridni sistem obnovljive energije je nedavno pušten u rad u Kingstonu u Jamajki. Sistem kompanije WindStream Technologies je naručen za krov ugledne lokalne advokatske kancelarije - Myers, Fletcher, & Gordon. Očekuje se da će elektrana generisati oko 106.000kwh godišnje sa povraćajem investicije za manje od četiri godine, a ona bi trebala da firmi uštedi približno 2 miliona dolara u energetskim troškovima u toku svog 25-godišnjeg životnog veka.

Instalacija se sastoji od 50 SolarMill uređaja koji isporučuju 25kW vetroenergije i 55kW solarne energije, i ona je najveća hibridna solarna i vetro instalacija na svetu. Pozicioniran manje od pola kilometara od obale Kingstona, krov zgrade na kojoj je instalacija smeštena vrlo često je podložan udarima vetra i do 100 kilometara na sat. Srećom, uređaji SolarMill ne samo da bezbedno generišu energiju, već oni takođe štite od prenapona tokom ekstremnih uslova.

Uređaji SolarMill su distribuirana energetska tehnologija koja koristi vertikalne vetroturbine, solarne panele i „pametnu“ elektroniku. Energija koja se generiše sa svakim uređajem SolarMill se može koristiti vanmrežno sa sistemom za skladištenje ili invertovano za upotrebu u mreži.

Svaki SolarMill uređaj zauzima površinu otprilike jednog solarnog panela i pruža najveću energetsku gustinu koja je trenutno dostupna na obnovljivom tržištu. SolarMill uređaji su napravljeni u Sjedinjenim Američkim Državama, ali kompanija WindStream Technologies takođe ima kancelariju u Hajderabadu u Indiji i ugovore za distribuciju u Turskoj, Gani, Liberiji, Novom Zelandu i Tanzaniji.

Hibridna vetro/solarna instalacija je takođe deo sistema od 5,7MW koji su predviđeni da budu raspoređeni širom ostrvske države u narednih 18 meseci od strane lokalnog javnog preduzeća Jamaica Public Service (JPS). JPS ima za cilj da obezbedi veći pristup obnovljivim izvorima energije u Jamajci, gde je cena energije tri puta skuplja od prosečne cene u SAD-u.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;