INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ViVood - maleni drveni dom sa ugrađenim solarnim panelima

10.06.2014. | Inhabitat

Grupa španskih arhitekata i inženjera su udružili snage da stvore ViVood - maleni prefabrikovani drveni dom. Razvijen od strane Danijela Mejo Pardoa, ovo malo energetski-efikasno sklonište dolazi u kompletu sa integrisanim solarnim panelima. Modularni dom je napravljen od borovog drveta, a može se prilagoditi različitim veličinama, okruženjima i potrebama.

Kuća ViVood je projektovana i proizvedena u Španiji korišćenjem lokalnih materijala i radne snage. Njen tehnološki napredan dizajn omogućava laku masovnu proizvodnju, a samim tim i niže troškove. Njen krov i zidovi iskaču iz njene drvene osnove, koja dolazi sa podesivim nogama koje mogu da se prilagode svakom terenu.

Energetski efikasan dom koristi i pasivne i aktivne strategije kako bi smanjio svoj ekološki otisak. On ima unapred instalirane solarne panele pored otvora koji omogućavaju prodor obilja prirodne svetlosti.

Suvi toaleti su takođe postavljeni u ovoj pametnoj drvenoj kući, zajdno sa sistemo za skladištenje vode. Zahvaljujući svom modularnom dizajnu, kuća ViVood može biti poručena u različitim veličinama koje se kreću od 12 do 32 metara kvadratna.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;