INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ViVood - maleni drveni dom sa ugrađenim solarnim panelima

10.06.2014. | Inhabitat

Grupa španskih arhitekata i inženjera su udružili snage da stvore ViVood - maleni prefabrikovani drveni dom. Razvijen od strane Danijela Mejo Pardoa, ovo malo energetski-efikasno sklonište dolazi u kompletu sa integrisanim solarnim panelima. Modularni dom je napravljen od borovog drveta, a može se prilagoditi različitim veličinama, okruženjima i potrebama.

Kuća ViVood je projektovana i proizvedena u Španiji korišćenjem lokalnih materijala i radne snage. Njen tehnološki napredan dizajn omogućava laku masovnu proizvodnju, a samim tim i niže troškove. Njen krov i zidovi iskaču iz njene drvene osnove, koja dolazi sa podesivim nogama koje mogu da se prilagode svakom terenu.

Energetski efikasan dom koristi i pasivne i aktivne strategije kako bi smanjio svoj ekološki otisak. On ima unapred instalirane solarne panele pored otvora koji omogućavaju prodor obilja prirodne svetlosti.

Suvi toaleti su takođe postavljeni u ovoj pametnoj drvenoj kući, zajdno sa sistemo za skladištenje vode. Zahvaljujući svom modularnom dizajnu, kuća ViVood može biti poručena u različitim veličinama koje se kreću od 12 do 32 metara kvadratna.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;