INFONET-468X60-BANNER

Tanka prefabrikovana baštenska šupa je samo 1 metar široka

26.05.2014. | Inhabitat

Inspirisan pričom „Valden. Ili, život u šumi“, američkog pisca Henrija Dejvida Toroa, nemački arhitekta Nils Holger Morman je projektovao ovu veoma tanku prefabrikovanu baštensku šupu koja je samo jedan metar!

Delom kabina, delom baštenska šupa, Valden (Walden) je prefabrikovano stambeno rešenje za zaljubljenike u prirodu sa tonom skrivenih iznenađenja ušuškanih u tajnim pregradama. Za one koji uživaju da budu napolju u bašti, ovo može biti savršena igračka.

Valden je lagana, drvena, prenosiva, prefabrikovana struktura koja obuhvata sve što vam je potrebno u bašti vaše kuće. Tanka prefabrikova šupa, koja nije šira od vrata, je više fasada nego struktura, ali uključuje pregrade za skladištenje sa obe strane.

Pored toga, struktura sadrži, nazovimo dnevni prostor i trpezariju u centru sa stolom i zavesom koja se može navući radi privatnosti. Iznad glavnog prostora za sedenje se nalazi tenda koja štiti od sunca. Uski niz stepeništa skirvenih na jednom kraju vodi do višeg nivoa gde se nalazi krevet i svetlarnik.

Sakriveni u odeljcima na obe strane strukture nalaze se kolica, kućica za ptice, okačeni kazan za kuvanje, prostor za slaganje drveta, baštensi alat i saksije.

Spoljašnji životni prostor, koji ne zahteva električnu energiju, inspirisan je Toroom i njegovim konceptom jednostavnog života. Sa svime što vam je potrebno za udoban dan u prirodi na dohvat ruke, možda nikada ne poželite da odete kući.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;