PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Raskošna Tongbezi kućica na drvetu u Zambiji

15.05.2014. | Inhabitat

Smeštena iznad obale reke Zambezi, Tongbezi kućica na drvetu je raskošni drveni dom gde se sa gostima postupa kao sa poznatim ličnostima. Postavljena uz bazaltnu stenu na granici između Zambije i Zimbabvea, ova natprirodna drvena kuća uklapa anadolijske tepihe sa azijskim škrinjcima i umetničkim delima zapadne Afrike u prostranom enterijeru kojim dominiraju nekoliko ispupčenih stabla.

Kućica na drvetu je deo velikog odmarališta sa nekoliko vrsta smeštajnih objekata. Skrivena staza počinje na kraju velikog bazena i krivuda duž litice, vodeći do kućice. Trem od borovine konzolno visi preko reke, pružajući divan pogled na okolni pejzaž. Nekoliko stabala abonosa raste kroz pod kućice, dok bazaltna stena ima ulogu zadnjeg zida strukture.

Otvorena unutrašnjost kuće je diskretno podeljena u spavaći deo i dnevni boravak, koji se takođe može koristiti za ručavanje i odmor. Lukzusna kada u kupatilu, zajedno sa orijentalnim tepisima i umetničkim delima iz zapadne Afrike, stvaraju egzotičan ambijent koji je posebno prelep u sumrak, kada se nežno osvetljeni prostor pretvara u udobnu kućicu na drvetu koja se otvara ka zapanjujućem zambijskom pejzažu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;