LIX: Najmanja olovka na svetu za 3D štampu vam omogućava crtanje u vazduhu

30.04.2014. | Gradjevinarstvo.rs

LIX je najnoviji proizvod u industriji ručno držane 3D štampe. Predstavljena je samo pre dan na internet portalu za sakupljanje fondova Kickstarter, a njeni dizajneri kažu da je super kompaktni dizajn manji od bilo koje druge olovke na tržištu i može čak da se napaja električnom energijom iz USB porta. Nakon što je uključite, olovci LIX treba manje od minut vremena da se zagreje i spremni ste da započnete kreiranje vertikalnih ilustracija.

Tim koji stoji iza olovke LIX je u saopštenju za medije izjavio:

„LIX 3D olovka za štampanje ima slične funkcije kao 3D štampač. Ona topi i hladi obojenu plastiku, što vam omogućava da stvorite krute i slobodnostojeće strukture. LIX ima mlaznicu koja se greje i koja se napaja preko USB 3.0 porta.

Plastično punjenje ABS/PLA se uvodi u gornji deo olovke LIX. Punjenje prolazi kroz patentirani mehanizam dok se kreće kroz olovku i gde na kraju stiže do zagrejne mlaznice koja topi i hladi plastiku. Interesantna činjenica o ovoj laganoj olovci je da strukture koja ona stvori mogu biti formirane u bilo kom obliku.“

Olovka LIX ima mnogo više elegantniju formu i finiji vrh od sličnih uređaja koje smo videli, kao što je olovka 3Doodler, iako je malo skuplja. Prezentaciju LIX 3D olovke možete videti ispod:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...