INFONET-468X60-BANNER

Trinity - prenosiva mini vetrenjača

02.05.2014. | Gizmag

Već postoji dosta solarnih punjača na tržištu, ali vam oni neće mnogo koristiti noću, kada je oblačno, ili ako živite suviše daleko na severu. Šanse su, međutim, da će u bilo kojoj od ovih situacija postojati blagi povetarac... i to je situacija kada Trinity nosiva vetroturbina stupa na scenu.

Plastična vetrenjača Trinity (trojstvo) se prenosi u cilindru od 30,5cm kada se ne koristi. Kada poželite da je uključite, izvučete tri aluminijumske noge turbine i postavite je na dobro, vetrovito mesto. Noge mogu biti položene tako da formiraju postolje, ili delimično produžene kako bi formirale bazu stativa. I da, vetrenjača je vodotporna, ukoliko je vetar propaćen sa kišom.

 

Kako se lopatice okreću, one okreću interni generator od 15 vati koji zauzvrat puni litijum-polimersku bateriju od 15.000mAh. Korišćenjem jednog od dva USB portova na dnu jedinice, možete priključiti vaš telefon (ili drugi uređaj) i napuniti ga. Prema kompaniji Skajaquoda koja je razvila Trinity, sa sedištem u Minesoti, SAD, jedno puno punjenje baterije vetrenjače bi trebalo da omogući četiri do šest punjenja vašeg mobilnog telefona - možete takođe zanemariti bateriju i puniti telefon direktno iz generatora.

Kompanija Skajaquoda nije navela koliko je vremena potrebno da se baterija vetrenjače potpuno napuni, iako to očigledno zavisi od brzine vetra. Kompanija planira da pruži tu bitnu informaciju uskoro na svojoj internet strani.

Ako samo želite da ponesete vetrenjaču kao dodatni izvor energije, a nemate vremena ili sklonosti da je postavite na povetarac, možete je i samo napuniti na utičnicu preko integrisanog mini USB porta.

Predložena maloprodajna cena za vetrenjaču Trinity je 399 američkih dolara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;