INFONET-468X60-BANNER

Renovira se prvi sprat Ajfelove kule

02.04.2014. | Gizmag

Kada pomislite na znamenitosti nekoga grada, Ajfelov toranj vam sigurno pada na pamet. Ali, ako ste ikada lično posetili ovu znamenitost, onda ste možda i videli da prvi sprat i nije nešto znamenit. Arhitektonski biro Moatti-Rivière želi da to promeni, kao i da doda malo održivih tehnologija tokom rekonstrukcije prvog sprata koja je trenutno u toku.

Rekonstrukcija je započela 2012. godine i očekuje se da će biti završena avgusta ove godine. U pitanju je rekonstrukcija prostora od 4.586 metara kvadratnih, od ukupne površine prvog sprata od 5.420 metara kvadratnih. Budžet projekta je nekih 25 miliona evra, a jedan od uslova renoviranje je da Ajfelov toranj bude otvoren za javnost tokom procesa rekonstrukcije.

Po završetku rekonstrukcije, pristup za osobe sa invaliditetom će biti značajno poboljšan, a novo renovirani sprat će takođe karakterisati obnovljena recepcija i konferencijske sale, centar za posetioce, restoran, muzejski prostor, paviljone i prodavnice. Pored toga, biće postavljena staklena površina, čime se dobija pogled na Pariz sa 57 metara visine.

Arhitektonski biro Moatti-Rivière je listi održivih tehnologija koje se postavljaju na kulu dodao i solarne panele koje su namenjeni za postavku na krovove paviljona, vetroturbine, sistem hvatanja kišnice i LED osvetljenje.

Dodatni detalji o projektu rekonstrukcije nisu dostupni, tako da nismo u mogućnosti da komentarišemo o uticaju koji će zelene tehnologije imati na verovatno ogroman ugljenični otisak Ajfelovog tornja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;