Pariske stanice metroa bi mogle da postanu podzemni bazeni i restorani

07.02.2014. | Inhabitat

Dok preduzetnici u Londonu planiraju da izgrade najduže podzemne farme hrane na svetu u tunelima ispod grada, Pariz planira da pretvori svoje napuštene metro stanice u restorane, auditorijume, pa čak i podzemne bazene! Natali Kosciuško-Moriz (Nathalie Kosciusko-Morizet) - obećavajući kandidat za predstojeće izbore za gradonačelnika - radi sa lokalnim arhitektama Manalom Rašdijem i Nikolasom Laisneom na nizu predloga koji bi transformisali prazne metro stanice ovog grada.

Natali Kosciuško-Moriz i njen tim su nedavno predstavili skice za niz projekata koji predlažu rekonstrukciju napuštenih metro stanica grada. Postoji mnogo različitih predloga za transformaciju tih neiskorišćenih podzemnih prostora, uključujući predloge za izgradnju restorana, auditorijuma, umetničkih galerija, pozorišta i noćnih klubova. Druga ideja je da se izgradi veoma dugačak bazen za plivanje, koji zvuči idealno za prošireni raspoloživi prostor.

Tokom godina ove napuštene stanice su zabravljene, korišćene kao lokacije za filmsku industriju, ili pretvorene u deponije za pariski transportni sistem. Ako Natali Kosciuško-Moriz pobedi na predstojećim izborima u maru, ona planira da pokrene kreacionu platformu na kojoj bi arhitekte i dizajneri mogu da dostave svoje predloge, za čiji bi pobednički izbor glasala javnost.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...
Zoja 12.04.2021.
Molim vas kako mogu da se prijavim, uvela b...
Nataša 12.04.2021.
Zanima me kako i kome se prijavljujem za iz...
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...