IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi terminal vredan 2 milijarde dolara u Mumbaju

10.01.2014. | Beta

Indijske vlasti su danas predstavile dugo očekivan, moderan i umetnički urađen terminal na međunarodnom aerodromu u Mumbaju, vredan dve milijarde dolara. Okružen siromašnim kućama Mumbaja, međunarodni aerodrom Čataprati Šivađi (Chhatrapati Shivaji International Airport) je renoviran, ali su radovi kasnili skoro dve godine i premašili su očekivani budžet za 25 odsto. Radovi su vođeni na aerodromu velikom 300 hektara.

Aerodrom u Mumbaju je godišnje mogao do sada da primi 30 miliona putnika, ali se očekuje da će s novim terminalom biti posećeniji od aerodroma u Nju Delhiju kroz koji prođe godišnje 34 miliona putnika.

Moderni terminal, koji je rađen iz državnog i privatnog fonda indijske kompanije GVK Grup, ima vlastitu vegataciju i više od 7.000 indijskih umetničkih dela. metnička dela se nalaze u centralnom delu terminala, od polazaka do dolazaka putnika u zgradi od četiri sprata.

Detektori su jake bele boje, a krov je takođe sjajan i sa svetlarnicima koji liče na perje pauna, nacionalne ptice Indije. U jednom delu terminala postavljeno je više od 1.000 svetiljki koje podsećaju na lotosov cvet, takođe nacionalni cvet Indije.

Ceo projekat je naišao na teškoće jer Indija treba da izgradi nove puteve, elektrane i druga postrojenja kako bi poboljšala svoj privredni rast. Drugi problem je iseljavanje okolnih siromašnih kuća u kojima živi na hiljade ljudi. Aerodromske vlasti su navele da su iselile oko 100 porodica, dok neki ne žele da odu, jer su sami izgradile svoje kućice.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;