Kuća iznad skladišta u Portugalu

21.10.2013. | Dezeen

Ova kuća portugalskog arhitekte Migela Marselinoa (Miquel Marcelino) leži na vrhu starog skladišta u gradu Tores Novas, Portugal. Arhitekta Marselino je proširio postojeću zgradu naviše kako bi stvorio jednospratnu kuću, koja nadgleda dolinu sa maslinjacima.

Skladište je izgrađeno 1980-ih i prvobitno je planirano kao dvospratna struktura, iako je bilo potrebno preko 30 godina da se druga faza izgradnje odvije. Marselino je koristio cigle za eksterijer novog dela, a zatim je dodao belu boju kako bi ujedino dva sprata objekta.

Ispupčena betonska ploča deli dva sprata i stvara balkon koji se proteže na dve strane objekta, dok krovna ploča slične veličine formira nadstrešnicu nad balkonom.

Most sa čeličnom balustradom dovodi do ulaza u kuću sa obližnjeg brda, i pozicioniran je duž velikog maslinovog drveta. Predsoblje se otvara u prostrani dnevni i trpezarijski prostor koga karakteriše odsečeni jugoistočni ćošak koji povećaa veličinu okolnog balkona.

Tri spavaće sobe su smeštene duž istočne strane kuće, dok se kuhinja i kupatilo nalaze na suprotnoj strani kuće. Betonski zidovi i plafoni su ostavljeni izloženi u svakoj sobi, dok prveni paneli prekrivaju podove kuće.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...