Kuća iznad skladišta u Portugalu

21.10.2013. | Dezeen

Ova kuća portugalskog arhitekte Migela Marselinoa (Miquel Marcelino) leži na vrhu starog skladišta u gradu Tores Novas, Portugal. Arhitekta Marselino je proširio postojeću zgradu naviše kako bi stvorio jednospratnu kuću, koja nadgleda dolinu sa maslinjacima.

Skladište je izgrađeno 1980-ih i prvobitno je planirano kao dvospratna struktura, iako je bilo potrebno preko 30 godina da se druga faza izgradnje odvije. Marselino je koristio cigle za eksterijer novog dela, a zatim je dodao belu boju kako bi ujedino dva sprata objekta.

Ispupčena betonska ploča deli dva sprata i stvara balkon koji se proteže na dve strane objekta, dok krovna ploča slične veličine formira nadstrešnicu nad balkonom.

Most sa čeličnom balustradom dovodi do ulaza u kuću sa obližnjeg brda, i pozicioniran je duž velikog maslinovog drveta. Predsoblje se otvara u prostrani dnevni i trpezarijski prostor koga karakteriše odsečeni jugoistočni ćošak koji povećaa veličinu okolnog balkona.

Tri spavaće sobe su smeštene duž istočne strane kuće, dok se kuhinja i kupatilo nalaze na suprotnoj strani kuće. Betonski zidovi i plafoni su ostavljeni izloženi u svakoj sobi, dok prveni paneli prekrivaju podove kuće.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...
mara 05.03.2020.
U okolini Kalenić pijace je nemoguće naći p...