SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Taičung gradski kulturni centar - Arhitektura bez granica

18.09.2013. | WAN

Japanski biro SANAA u saradnji sa lokalnim tajvanskim biroom Ricky Liu & Associates Architects + Planners su izabrani za pobednički tim na konkursu za projektovanje Taičung gradskog kulturnog centra, koji će biti sačinjen od Taičung javne biblioteke i Taičung muzeja lepih umetnosti.

Pobednički koncept biroa SANNA i Ricky Liu & Associates centrira se oko klastera međusobno povezanih belih volumena bez krutih zidova. Umesto njih, zgrada je definisana fluidnim mrežastim zavesama koje su poluprovidne, omogućavajući onima koji su unutra da gledaju ka gradskom pejzažu i posetiocima koji se približavaju zgradi da naziru aktivnosti koje se dešavaju unutar zgrade.

Ove providne zavese kriju povišena šetališta koje stvaraju platforme za posmatranje i jednostavne veze između različitih kulturnih aspekata centra. Centralni atrijum pozdravlja posetioce Taičung gradskog kulturnog centra i ujedno je ključna tačka susreta i prostor u kome možete sagledati sve aktivnosti centra.

Unutar bele kubične forme nalaziće se stalni izložbeni prostori, administrativne kancelarije, izložbeni prostori za posebne zbirke, multimedijalni izvori, tihe zone za čitanje, krovne terase i obrazovne institucije.

Pogledajte jedan od predloga za ovaj kulturni centar ovde.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;