Taičung gradski kulturni centar - Arhitektura bez granica

18.09.2013. | WAN

Japanski biro SANAA u saradnji sa lokalnim tajvanskim biroom Ricky Liu & Associates Architects + Planners su izabrani za pobednički tim na konkursu za projektovanje Taičung gradskog kulturnog centra, koji će biti sačinjen od Taičung javne biblioteke i Taičung muzeja lepih umetnosti.

Pobednički koncept biroa SANNA i Ricky Liu & Associates centrira se oko klastera međusobno povezanih belih volumena bez krutih zidova. Umesto njih, zgrada je definisana fluidnim mrežastim zavesama koje su poluprovidne, omogućavajući onima koji su unutra da gledaju ka gradskom pejzažu i posetiocima koji se približavaju zgradi da naziru aktivnosti koje se dešavaju unutar zgrade.

Ove providne zavese kriju povišena šetališta koje stvaraju platforme za posmatranje i jednostavne veze između različitih kulturnih aspekata centra. Centralni atrijum pozdravlja posetioce Taičung gradskog kulturnog centra i ujedno je ključna tačka susreta i prostor u kome možete sagledati sve aktivnosti centra.

Unutar bele kubične forme nalaziće se stalni izložbeni prostori, administrativne kancelarije, izložbeni prostori za posebne zbirke, multimedijalni izvori, tihe zone za čitanje, krovne terase i obrazovne institucije.

Pogledajte jedan od predloga za ovaj kulturni centar ovde.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...