INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Solarna net-zero kuća na plaži

10.09.2013. | Inhabitat

Arhitektonski studio WA Design inkorporirao je održive materijale u ovo spektakularno prebivalište koje se nalazi u Marin okrugu. Smeštena na maloj parceli na Stinson plaži u Kaliforniji, kuća je eklektični miks savremenih koncepata i recikliranih elemenata, pokrivena sa krovom od recikliranog drveta. Sunčana parcela je savršena za korišćenje solarnih fotonaponskih panela, koji omogućavaju kući postizanje net-zero energetskog statusa.

Projektantski tim je zadržao fokus na zelenim ciljevima, korišćenjem izolacionih pena, prirodne ventilacije i betonskih podova. Njihov glavni fokusje bio da se stvori krov sa nagibom ka jugu na koga se mogu postaviti solarni paneli. Lokacija kuće koja je smeštena na ruralnoj graničnoj oblasti sa pogledom na Pacifik izgleda prelepo i projektatni kažu da su takvo idealno mesto tražili godinama.

Omotač kuće je napravljen od talasastog Galvalume metala i cementnih elemenata. Izrada projekta da se uklopi u postojeće urbanističke propise, kao i u budžet, svakako nije bilo lako. Ali konačni ishod deluje kao savršeno mesto za opuštanje, koje je pritom i održivo.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;