Solarna net-zero kuća na plaži

10.09.2013. | Inhabitat

Arhitektonski studio WA Design inkorporirao je održive materijale u ovo spektakularno prebivalište koje se nalazi u Marin okrugu. Smeštena na maloj parceli na Stinson plaži u Kaliforniji, kuća je eklektični miks savremenih koncepata i recikliranih elemenata, pokrivena sa krovom od recikliranog drveta. Sunčana parcela je savršena za korišćenje solarnih fotonaponskih panela, koji omogućavaju kući postizanje net-zero energetskog statusa.

Projektantski tim je zadržao fokus na zelenim ciljevima, korišćenjem izolacionih pena, prirodne ventilacije i betonskih podova. Njihov glavni fokusje bio da se stvori krov sa nagibom ka jugu na koga se mogu postaviti solarni paneli. Lokacija kuće koja je smeštena na ruralnoj graničnoj oblasti sa pogledom na Pacifik izgleda prelepo i projektatni kažu da su takvo idealno mesto tražili godinama.

Omotač kuće je napravljen od talasastog Galvalume metala i cementnih elemenata. Izrada projekta da se uklopi u postojeće urbanističke propise, kao i u budžet, svakako nije bilo lako. Ali konačni ishod deluje kao savršeno mesto za opuštanje, koje je pritom i održivo.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...