PRIJAVA-468X60-BANNER

Kuća sa prikolicom

29.07.2013. | Gizmag

Za neke ljude, dom se može nalaziti tamo gde parkiraju svoju prikolicu, ali šta ako im je potrebno nešto trajnije rešenje? Nedavno završena kuća Locomotive Ranch Trailer Home, od strane biroa Andrew Hinman Architecture, nudi plan za izradu neobičnih kuća sa prikolicama postavljanjem aluminijumske prikolice u kolevku sa metalnim krovom i dodatnim susednim betonskim čardakom.

Kuća je smeštena na klijentovom omiljenom mestu na njegovom ranču u Južnom Teksasu i ima sopstveno mesto na plaži za pecanje i kupanje, kao i prelepe poglede na Neućes reku. Međutim, zbog plavne prirode područja, jednostavno postavljanje prikolice na vrhu brda ne bi bilo dovoljno.

Kako bi je izdigli iznad plavne ravnice, biro Andrew Hinman Architecture postavio je prikolicu u čeličnu kolevku i dodao jednostavnu metalnu krovnu strukturu oko nje. Ovo daje prilično utilitaristički izgled, a kuća se dobro uklapa u ono vrstu malih objekata i šupa koje se obično mogu videti na ranču.

Prikolica i metalna kolevka se spajaju sa velikim betonskim čardakom, koji smešta mokri čvor i skladište. Čardak takođe ima i panoramsku spavaću sobu na spratu, a površina celokupne imovine meri 506 kvadratna metra.

Untrašnjost prikolice je renovirana sa panelima od bambusa, dok su drveni podovi sertifikovani od strane Saveta za upravljanje šumama (FSC). Unutrašnje osvetljenje je obezbeđeno sa LED diodama i mini reflektorima. Kuća takođe ima integrisani sistem za sakupljanje kišnice.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;