Revolucija u upotrebi metala – čelične stolice na napumpavanje

27.05.2013. | EGO Magazine

Ono što je nekada bilo nezamislivo danas se primenjuje u praksi. Zahvaljujući istinskoj industrijskoj revoluciji u upotrebi metala, danas imamo čelične stolice koje se napumpavaju! Pomalo neobična CHIPPENSTEEL stolica poljsko – švajcarskog dizajnera Oskara Ziete za sada je izložena je u Galeriji Dilmos u Milanu, Galeriji Tools u Parizu i Galeriji Karena Schuessler u Berlinu, a dostupna je isključivo pojedincima po narudžbi.

Stolica se proizvodi od sirovog lakiranog čelika, INOX čelika ili bakra zahvaljujući FiDU tehnologiji, najinovativnijoj tehnologiji koju je razvila kompanija Zieta Prozessdesign. Oblik se formira putem unutrašnjeg pritiska: čelični lim se seče u dva oblika, zavari po ivicama i zatim napumpa u 3D formu. Ultra laka konstrukcija koja na ovaj način nastaje je stabilna i trajna. FiDU tehnologija omogućava da se stvori inovativan, bionički oblik prilagođen zahtevima, koji se može proizvoditi u malim serijama koristeći veoma efikasan proces proizvodnje.

Tehnologija može biti korišćena u industriji nameštaja, za proizvodnju novih formi, kao i za proizvodnju ultra-lakih arhitektonskih konstrukcija poput mostova. Zieta Prozessdesign je multidisciplinarni tim koji okuplja arhitekte, dizajnere, tehnologe, istraživače, marketing eskperte, kao i filozofe.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...