INFONET-468X60-BANNER

Predlog biroa BIG donosi toplotu u Majamiju

16.05.2013. | Architect Magazine

Predlog arhitektonskog biroa Bjarke Ingels Group (BIG) za ponovni razvoj Majami Biča površine od 22 hektara će doneti novi kongresni centar koji će biti u skladu sa ostatkom najveselijeg grada u Sjedinjenim Američkim Državama.

Svakog decembra, dosta ljudi migrira na Saut Bič zbog sajma umetnosti Art Basel Miami Beach i njegovih pratećih sajmova, izložba i svetkovina. To je možda jedini događaj u godini koji privlači ljude raznih profila i porekla, i svakako se registruje kao jedan od najmodernijih događaja.

Biro BIG bi želeo da napravi Majami Bič još više modernim tako što bi obnovio Miami Beach kongresni centar. Zgrada koja bi odgovarala bilo kom drugom centru grada u Sjedinjenim Američkim Državama, kongresni centar je jednostavan u odnosu na Perez Umetnički muzej u Majamiju, projektovan od strane biroa Herzog i de Meuron i koji će se otvoriti ove godine, ili projekat 1111 Lincoln Road, drugi projekat biroa Herzog i de Meuron koji se nalazi u blizini kongresne sale. A da ne pominjemo čuvene umetničke Art Deco hotele, koje skoro većinu zgrada mogu postideti.

Trg Majami Bič - predlog biroa BIG sa kompanijama West 8, Fentress, JPA i Portman CMC - bi ojačao prisustvo Majamija kao kongresnog centra. Predlog uključuje spušteni kongresni centar sa zelenim krovom i centralnim trgom koji povezuje javne i privatne prostore na ovoj lokaciji od 22 hektara. Razvojni planovi obnavljaju susedno istorijsko pozorište Jackie Gleason Theater i otvara njegove programe ka trgu. Gradska kuća Majami Biča i Botanička dvorana će se takođe otvoriti ka trgu.

Predlog BIG-a opisuje „postepeni prelaz iz javnog u privatno - od kulturnog do građanskog - od konferencijskog do stambenog“, što je plan koji „pretvara šetnju oko bloka u iskustvo kontinuiranih varijacija“.

Centralno za ovaj plan jeste kongresni centar, čiji zeleni krov deluje kao da ima ploču za društvenu igru Tvister na sebi. Daleko da je to nešto čudno za arhitektonski biro BIG, čiji Superkilen - javni park u Kopenhagenu koji je osvojio godišnju nagradu 2012 Annual Design Review - sadrži kič iz celog sveta.

Trg Majami Bič teško da je jedini ambiciozni projekat koji se razmatra za prestonicu Latinske Amerike. I dok je izgradnja na Centralnoj stanici u Majamiju, rad biroa AECOM, počela i očekuje sa da će biti završena ove godine, ne postoji vremenski rok za eventualno rekonstruisanje kongresnog centra. Ali, sve deluje kao da gradske vlasti Majamija žele da naprave grad koji će privlačiti dosta ljudi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;