INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Urbana obnova najvećeg poslovnog okruga u Evropi

08.03.2013. | Design Build Source

Ekskluzivni poslovni okrug u Parizu, La Défense, prolazi kroz dinamičnu urbanu transformaciju kako bi dalje jačao svoje prisustvo u korporativnom tržištu Evrope. Vodeća pariska arhitektonska firma AWP je osvojila konkurs za rekonstrukciju lokacije i predstavila je predlog plana vladinim agencijama EPADESA i DEFACTO prošlog novembra.

Dugoočekivani projekat će biti predstavljen javnosti po prvi put na martovskom sajmu nekretnina MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier) koji se održava u Kanu.

La Défense se prostire na 160 hektara i već je dom nekim od najviših zgrada u Parizu, uključujući i poznatu zgradu Grand Arche de la Défense od 100 metara visine. Projekat će biti mešavina infrastrukturnih nadogradnji, novogradnji i renoviranja zajedno sa fokusom na zelene i urbane prostore.

Okrug je namenski izgrađen kao najveća poslovna četvrt u Evropi i služi kao vodeća lokacija međunarodne korporativne posetioce. On je takođe deo regije Ile-de-France u kojoj se nalazi oko 13 miliona stanovnika. Novi okrug će biti projektovan da poveže ljude unutar njega i njegovih okolnih područja kako bi ohrabrio zajednicu i socijalnu integraciju kroz nove javne prostore.

Projekat biroa AWP je da „preispita i revalorizuje ono što već postoji“ na trenutnoj lokaciji La Défense. Zajedno uz izgradnju i unapređenje arhitektonskih elemenata lokacije kako bi bili vizuelno privlačni i održivi, postoji očekivanje da će se okrug unaprediti kako bi i inspirisao i angažovao ljude - što je arhitektonski trend u porastu u urbanim sredinama širom sveta.

„Naša vizija u ovoj fazi procesa se sastoji od razvoja, kao glavne tačke, prostornog kontinuiteta sa što je manje moguće odvojenih elemenata... Ovaj prostorni kontinuitet je uslov za harmoničnu i stimulativnu integraciju brojnih malih urbanih objekata, koji su neophodni ovom projektu“, prokomentarisali su iz biroa AWP.

Jaka infrastruktura će biti implementirana u okrugu La Défense kako bi obezbedila laku navigaciju kroz njega kroz fluidne pokrete staza i puteva sa rastojanjem velikih zgrada na ne duže od pet minuta hoda jedne od druge.

Saobraćaj koji će obezbediti direktan pristup pariskom sentralnom poslovnom okrugu će takođe biti realizovan zajedno sa zelenim uređenim trotoarima i baštama koji će povezivati snažni arhitektonski okrug sa prirodom.

Projekat AWP-a je priznao da globalizacija i brze ekonomske promene čine nužnost višenamenskih zgrada, dajući projektu mogućnost da se lako razvije po potrebi. Zajedno sa korporativnim vrednostima okruga La Défense, procenjeno je da se oko 27 miliona ljudi prođe lokacijom svake godine kako bi videli tamošnju arhitekturu i ekskluzivne umetničke kolekcije.

Nadograđivajući se na karakter postojećih objekata u okrugu La Défense, ojačanje okolnih područja će obezbediti da okrug bude vodeća turistička destinacija, ohrabrujući posetioce da mešaju posao i zadovoljstvo prikazivajući arhitekturu, zelenilo i kulturu.

Izgradnja na lokaciji je već započela sa stvaranjem bašta i implementacijom inovativnih puteva i rampi za olakšanu navigaciju u celoj oblasti. Očekuje se da projekat bude završen do 2015. godine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;