INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Terarijumski sto donosi prirodu u enterijer

12.02.2013. | Gizmag

Rad isključivo u zatvorenom prostoru očigledno ima svoje prednosti, ali nije u potpunosti bez problema. Posebno tokom zimskih meseci, nedostatak sunčeve svetlosti i odsustvo prirode može imati depresivni efekat. Jedno rešenje može biti donošenje prirode u zatvoreni prostor, što je upravo ono što je Danijel Zeler (Daniel Zeller) pokušao da postigne sa svojim terarijumskim stolom.

Terarijusmki sto je rođen iz Zelerove ljubavi za zelenim proizvodima i njegovom željom da ozeleni svoj stan. Internet je bio pravi izvor inspiracije za njega. Kao programer mobilnih aplikacija u Norveškoj, koji provodi duge radne sate za svojim stolom, Zeler je imao jaku želju doda malo zelenila svom radnom okruženju.

Inovativni komad nameštaja je napravljen od normalnog, lokalnog drveta koje je Zeler veštačim putem načino da izgleda starije koristeći brener, deliće čelika i ulje. Površina stola je napravljena od kaljenog stakla sa fiokama na svakoj strani napravljenih od običnog stakla.

Unutar stola, Zeler je posadio Hedrea Helix, Campulana Portenschlagiana i „razno drugo bilje iz Ikee“. Biljkama smeštenim u terarijum je potrebno veoma malo zalivanja, jednom mesečno, što znači da je održavanje ovih biljki vrlo lako.

Iako je verovatno puno lakše da ozelenite svoj prostor pukim dodavanjem saksijskog bilja, postoji nešto privlačno kada su postavljene direktno u vaše radno mesto. One su, zahvaljujući centralnoj poziciji, na taj način konstantno u vidokrugu, i izvor svetlosti može da doprinese podizanju vašeg raspoloženja tokom dugih hladnih zimskih dana.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;