PRIJAVA-468X60-BANNER

Bruklinska sportska arena otvorena za javnost

26.09.2012. | dezeen

Barclay Center (Barklej centar), sportska arena, sa oko 19.000 sedišta, otvorena je za javnost u Bruklinu ovog vikenda.

Novoizgrađena arena, smeštena između avenija Atlantik i Flatbuš, je prvi Bruklinski dom za košarkaški tim Bruklin Netse (The Brooklyn Nets) a takođe može da posluži kao prostor za muzičke koncerte.

Kompletna zgrada je izgrađena od strane kompanije The Hint Construction Group. Arhitektonski biro iz Njujorka Shop Architects je zaslužan za postavljanje trakastih fasada nalik na čelik, dok se arhitektonski biro AECOM pozabavio ugradnjom 19.000 sedišta.

Arhitekta Frenk Geri (Frank Gehry) je učestvovao u planiranju izgradnje objekta, ali projektant Brus Ratner (Bruce Ratner) je izneo predlog projekta koji ne bi potrošio puno novca. Gerijev urbanistički plan je uključivao šesnaest kula, koje su još uvek u fazi planiranja ali još nisu izgrađene.

Prateći otvaranje Barklej centra u petak, novinari su imali različite reakcije. U časopisu The New Yorker, kritičar Aleksandra Lang (Alexandra Lange) je opisala objekat kao "vanzemaljski, veliki i mračan", dok reporter Liz Robins (Liz Robbins) kaže da je "arena kao neko ostrvo, podsetnik sta sve nedostaje."                

Za to vreme, novinar lista New York Magazine Džastin Dejvidson (Justin Davidson) priča oduševljeno o izgradnji, nazivajući objekat "sjajnim, genijalnim i agresivnim".

Barklej centar je zvanično otvoren u petak, prvim od osam rasprodatih koncerata poznatog muzičara Džej Zija. (Jay-Z)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;