INFONET-468X60-BANNER

Sagrada Familia prikazana u novom svetlu (video)

24.09.2012. | Gizmag

Sagrada Familia u Barseloni je sam po sebi spektakularan objekat, ali najnovije osvetljenje i tehnologija čine fasadu čuvene crkve zaista fantastičnom. Ovaj spektakl je organizovao Moment Factory, kanadski medijski studio, (specijalizovan za produkciju multimedijalnih okruženja kombinujući video, osvetljenje, arhitekturu, zvuk i specijalne efekte) koji je proizveo petnaesto-minutni multimedijalni šou inspirisan originalnim skicama i bojama čuvenog arhitekte Antonija Gaudija (Antonio Gaudi).

Pod nazivom "Ode à la vie" (Oda životu), šou od sedam činova na južnom delu fasade objekta čini "Odu stvaranja sveta, humanosti i života."

Šesnaest video projektora, trinaest kompjutera kao i dvadeset i pet pokretnih svetla su iskorišćeni u svrhu isticanja bitnih detalja i oživljavanja zgrade. Za pripremu ovog spektakularnog šoua bilo je potrebno četiri i po meseca i angažovanja oko desetak stručnjaka. 

Iako je izgradnja crkve Sagrada Familia započeta još u 19. veku, tačnije 1882. godine, radovi su još uvek u toku. Očekuje se da će crkva biti završena do 2026. godine, po originalnim Gaudijevim zapisima, ali čak i ovako poluzavršena, ocenjena je kao jedna od fantastičnih svetskih građevina koja se jednostavno mora videti uživo.

Nekoliko desetina hiljada ljudi, uglavnom stanovnika i turista su bili svedoci trovečernjeg šou programa, ali za one koji se u tom trenutku nisu zadesili u Barseloni, video zapis im može dočarati šta su sve propustili.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;