Adana - Gradska većnica i Kulturni centar u Turskoj

03.09.2012. | Arch Daily

Osnovna ideja za izgradnju Adana - Gradske većnice i Kulturnog centra, arhitektonskog biroa MTF Proje, bila je zasnovana na okruženju same zgrade, pokrivene zelenim površinama. Polovina zgrade je projektovana ispod zelenila, jer je koherentna zbog topografije. Zgrada se nalazi u turskom gradu Adana Cukurova i sastoji se od četiri sprata; Kulturni centar koji ima kapacitet za skoro 500 ljudi, gradska biblioteka, mesto za venčanje, centar za informacije i atelje.

 

Izgrađeno područje se nalazi blizu severnog dela stambenog naselja Beledije Evleri. Prema projektu sve površine između ova dva stambena jezgra su projektovane kako bi ličile na Gradski park. Zgrada je smeštena na mestu gde ne smeta zelenoj površini. Kulturni centar je projektovan ispod nivoa tla, zbog svoje masivnosti.

Većnica je odvojena od Kulturnog centra zbog svoje funkcije. Gradska kuća, kulturni centar i predsedničko područje dobijaju različite ulaze. Prostor za sastanke gradske većnice je odvojen od glavnog tela zgrade. Obavijen je drvetom koji ga čini različitim od drugih delova zgrade. Ovo područje gradske većnice predstavlja opštu sliku o stanovnicima koji žive unutar granica opštine Adani Cukurova.

Unutrašnjost zgrade je projektovana zbog funkcije i održivosti. Prirodna ventilacija i prirodno svetlo se koriste kako bi se smanjila potreba za energijom. Atrijum mesto deli zgradu na dva dela. Zeleni krov takođe smanjuje potrebu energetske potrebe za hlađenje unutrašnjeg prostora.

Linkovi:

Povezane vesti:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...