INFONET-468X60-BANNER

Adana - Gradska većnica i Kulturni centar u Turskoj

03.09.2012. | Arch Daily

Osnovna ideja za izgradnju Adana - Gradske većnice i Kulturnog centra, arhitektonskog biroa MTF Proje, bila je zasnovana na okruženju same zgrade, pokrivene zelenim površinama. Polovina zgrade je projektovana ispod zelenila, jer je koherentna zbog topografije. Zgrada se nalazi u turskom gradu Adana Cukurova i sastoji se od četiri sprata; Kulturni centar koji ima kapacitet za skoro 500 ljudi, gradska biblioteka, mesto za venčanje, centar za informacije i atelje.

 

Izgrađeno područje se nalazi blizu severnog dela stambenog naselja Beledije Evleri. Prema projektu sve površine između ova dva stambena jezgra su projektovane kako bi ličile na Gradski park. Zgrada je smeštena na mestu gde ne smeta zelenoj površini. Kulturni centar je projektovan ispod nivoa tla, zbog svoje masivnosti.

Većnica je odvojena od Kulturnog centra zbog svoje funkcije. Gradska kuća, kulturni centar i predsedničko područje dobijaju različite ulaze. Prostor za sastanke gradske većnice je odvojen od glavnog tela zgrade. Obavijen je drvetom koji ga čini različitim od drugih delova zgrade. Ovo područje gradske većnice predstavlja opštu sliku o stanovnicima koji žive unutar granica opštine Adani Cukurova.

Unutrašnjost zgrade je projektovana zbog funkcije i održivosti. Prirodna ventilacija i prirodno svetlo se koriste kako bi se smanjila potreba za energijom. Atrijum mesto deli zgradu na dva dela. Zeleni krov takođe smanjuje potrebu energetske potrebe za hlađenje unutrašnjeg prostora.

Linkovi:

Povezane vesti:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;