INFONET-468X60-BANNER

Portugalska solarna kuća - Casa em Movimento

08.08.2012. | Inhabitat

Studenti arhitekture sa univerziteta širom Evrope vrše završne radove na svom solarnom projektu Desetoboj 2012. Revolucionarni modularni dom za savremene porodice je presvučen u fotonaponske panele, proizvodeći mnogo više energije nego što je zaista potrebno. 

 

CEM (Casa em Movimento) pruža divno rešenje za energetsku krizu 21. veka u atraktivnom, kompaktnom dizajnu. Pored toga što je modularna, sasvim je samoodrživa. Pod ovim se podrazumeva da će dom postojati nezavisno od nacionalne mreže, iako će biti skupo da se investira u tehnologiju.

Niz drugih intervencija povećava privlačnost ove kuće. Samo prirodno izolovani materijali kao što su pluta i drvo,  koriste se u enterijeru kako bi garantovali ukupnu energetsku efikasnost projekta, dok se bazen i porozni trotoari nalaze ispred mikroklime i kontrole isticanja kišnice. Tim studenata je suočen sa značajnim izazovima za podizanje potrebnih sredstava, ali su ipak ustrajali i oni ne samo da predstavljaju svoj univerzitet, već i svoju zemlju.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;